![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#641 |
|
ford::professional
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
A jak kupiłem rok temu albo 2 lata temu to twoje są lepsze? (chyba że "lepszejsze") Skąd wiesz w jakim są stanie, co przeszły i jak były użytkowane twoje opony w Rajchu? Może są ściągane z rozbitych aut? Ja przynajmniej wiem jak moje opony były użytkowane i gdzie przechowywane. Jak Cię nie stać na nowe opony do auta to znaczy że Cię nie stać na to auto i nie przekonuje mnie argument o oszczędność bo to nie jest oszczędność tylko lekkomyślność. The End.
|
|
|
#642 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 20-01-2012
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 1.8TDCI
Rocznik: 2007
|
Ja jeżdżę na Dunlopach Blueresponse 205/55/R16 i mogę polecić. Są ciche, trzymają autko w zakrętach i na suchym i na mokrym. Nie wiem ile wytrzymają ale podejrzewam, że długowieczne to one nie są Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#643 |
|
Zablokowany
Imię: Krzysiek
Model: A6 4G 3.0TDI Quattro
Silnik: kleklekleklekle
Rocznik: 2011
|
Kupowanie uzywanych opon to wedlug mnie rosyjska ruletka.Nigdy nie wiedomo co opona ma za soba.Na oponach nie powinno sie oszczedzac.
|
|
|
|
|
|
#644 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
ethernal za 4 opony continentla lub pirelli R17 trzeba dac ok 1600 zł a ja mam za 400 zł 4 sztuki. I niech nawet beda po 5 kraksach, i nie chce wiedziec po czym jeszcze.
Wiem ze są dobre, ładne, dobrze wyważone, przed kupnem je oglądałem, jezdze na nich prawie rok, zamykałem licznik niejednokrotnie i po prostu sa dobre. I wczesniej mialem audi a8 i na uzywkach w podobnej cenie jezdzilem po 250 km/h i bylo super. Ja wyrazilem swoje zdanie i polecam dobre używki od pewnych ludzi. A co do nowych opon to i one zdarzają sie wadliwe wiec jak sie trafi tak sie jezdzi. Jak sie kiedys natne to bede kupowal nowe, a jak ty sie natniesz na nowe to tez bedziesz mial ograniczone zaufanie Bump: A co to ma do rzeczy co ma za soba??? Jezeli jest dobra wizualnie, oraz po zalozeniu nie bije i da sie ją wywazyc to jest to NAJNORMALNIEJSZA opona. Jezeli opona najechala na kraweznik i poszly druty to albo jąwybuli albo sie nie wyważy to przeciez takich sie nie kupuje Bump: Widze ze jezeli macie tak negatywne opinie na temat uzywanych opon to musieliscie sie kiedyś nieźle naciąć. A jezeli nie to moim zdaniem jezeli ktos nie jezdzil na takich oponach to jest kompletnym amatorem w tym temacie i nie powinien sie wypowiadac bo "gdzies keidys slyszal czytal widzial'' Ja chcialem pomóc i ze swojej strony zamykam moje wypowiedzi. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#645 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Ranger Wildtrak
Silnik: 2.0 Bi-Turbo 213KM
Rocznik: 2021
|
Żałosne jest podejście do tematu opon używanych. Trzeba mieć do opon zaufanie. Oczywiście na nowych można się naciąć, ale na pewno ryzyko jest kilkakrotnie mniejsze niż na używanych. Chcesz, mogę Ci sprzedać w z połową bieżnika oponki zimowe, i nie powiem Ci że jedna przejechała na kapciu trochę i jest ledwo widoczne jej uszkodzenie, po za wulkanizatorem i mną nikt tego nie widzi... Ja wiem i on wie, a dalsze jej użytkowanie grozi jej rozerwaniem lub wybuchem.... Sądzę, że nie każdy tak ogląda opony używane przy zakupie.... Jak się natniesz może nie być już okazji do kupienia nowych opon... oby tylko dla Ciebie... Sam rozbiłem wóz z nówkami oponami i opona miała malutkie nacięcie po karoserii też nie widoczne, ale powietrze z niej leciutko uciekało po tym... Oczywiście można założyć łatkę i będzie jak nowa, tyle, że nie wiadomo jak z jej konstrukcją... Nikt nie sprzedaje dobrych rocznych prawie nowych opon bez powodu. Chyba, że rozbił auto na drugim komplecie, ale takie opony nawet w Niemczech rozchodzą się po znajomych... Więc kup sobie fiestę, mniej pali i będzie Cię stać na porządne części i nowe opony... Do opon trzeba mieć zaufanie. Ja ciągnę 250 km/h tylko na nowych oponach, w drugim roku tylko jak jest sucho... Nie na Fordzie, a na dwóch wozach z napędem 4x4. X-drive i AWD, marki dopasuj sobie sam.
|
|
|
|
|
|
#646 |
|
|
Ja nie zamawiam opon na allegro tylko jade do zaufanego goscia u którego kupuje caly powiat krosnienski jezeli wiesz co to jest i on nie upycha opon a po ogledzinach jezeli chce je kupic to zaklada i wywaza, jezeli cos najmniejszego nie pasuje to wywala te opony. Ja mam do takich zaufanie i takie bede kupował. Fajnie ze masz 4x4 i obyś jezdzil nawet 350 km/h jesli tylko ci pojdzie.
I mylisz sie - sprzedaja opony mlode i w dobrym stanie, gdyby tak nie bylo to bym na nich nie jezdzil. Fajnie ze jestes bogaty i cie stac na nowe opony i wielkie predkosci. A fiesta w takim roczniku jak moj ford jest nie wiele tansza . A moj znajomy zakupil nowe 4 opony do golfa 5 i po jednym sezonie poszly na donice do kwiatów bo byly wadliwe. |
|
|
|
|
|
#647 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2009
Model: MDO IV Sedan \ A3 8P \ CBR1000RR
Silnik: 2.0 PB 145PS \ 2.0 TDI CR 170PS
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
#648 | |
|
Zablokowany
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#649 |
|
|
tak wszystkie 4 bo nie dalo sie ani jednej wyważyc po zimie. I nie uznali mu gwarancji bo stwierdzili ze opony są dobre.
Wam to sie wydaje ze to tak latwo reklamowac i dostac kase. Z nimi sie nie wygra, a o 1000 zł sie sądzić skoro go stac? Kupil sobie 4 nowe bardziej renomowanej firmy Bump: sorki wlasnie go pytalem. 3 opon sie nie dalo wywazyc |
|
|
|
|
|
#650 |
|
Zablokowany
|
Jakos ciezko mi w to uwierzyc,no chyba ze kupil jakis chinski szmelc.A nawet w tym przypadku nie uwierze ze 4 opony byly wadliwe....Ale przeciez musisz bronic jakos uzywane gumy z nieznana przeszloscia.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|