![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: Ford Mondeo
Silnik: Diesel
Rocznik: 2008
|
OOO widzę że dużo inwestycji przedemną. Myślę że będę chciał takie czujniki kupić z rozbitka. Przy zakupie wpina się je tylko do centralki ? ja mam wersję 40. Z bajerów to tylko navi ( której i tak nie używam bo nie mam mapy..) podgrzewane fotele klima i takie tam. Teraz zmieniłem kierownicę więc aktywowali mi tempomat. Chciałbym to autko dalej rozwijać i kupować podzespoły z rynku wtórnego.
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Aktywację tempomatu robimy dość często "przy okazji"... Więc jeśli ASO cię skasowało jakoś niezerowo, to "zainwestowałeś"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
O możliwych modernizacjach masz stosowny wątek u góry: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 31-08-2014 o 22:29 |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64 |
|
ford::average
![]() Imię: Kuba
Model: Mondeo MK4 Ghia X
Silnik: 2.0 TDCI
|
Jeśli chodzi o mojego MK4 12.2007 Ghia X z dużymi czerwonymi zegarami to @tedi_k zrobił wszystko co się dało i chwilowe spalanie nie chciało się za cholerę pokazać ^^ Mimo tego że IDS w ustawieniach pokazywał że jest ono włączone. Bez sensu...
Ostatnio edytowane przez jaworq ; 14-09-2014 o 14:20 |
|
|
|
|
|
#65 |
|
ford::average
![]() Imię: Kuba
Model: Mondeo MK4 Ghia X
Silnik: 2.0 TDCI
|
Mam taki problem ze w trakcie wgrywania aktualizacji IDSem auto się wiesza przy próbie wyłączenia zapłonu (przycisk power). Żeby przejść przez cały proces aktualizacji program co chwilę prosi żeby włączyć lub wyłączyć zapłon i w pewnym momencie kiedy prosi żeby wyłączyć to się wiesza cała elektryka w aucie - auto kompletnie na NIC nie reaguje. Pilotem auta nie zamkniesz ani nie otworzysz, radia nie ściszysz, auta nie odpalisz ani nie wyłączysz zapłonu, szyby nie uchylisz, itd. Jedynym rozwiązaniem jest odpięcie akumulatora =) Po tym wszystko wraca do normy, ale też do stanu sprzed aktualizacji xDDDDDD W T F !?
Byłem już chyba u 10 auto-elektroników (w sprawie włączenia chwilowego spalania) i każdy rozkłada ręce a być może gdyby aktualizacja przeszła do końca to by była dostępna opcja chwilowego spalania do włączenia =) Czy ktoś z Was słyszał o takim problemie lub się z nim spotkał? Ostatnio edytowane przez jaworq ; 19-11-2014 o 21:11 |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| chwilowe , mk4 , mondeo , spalanie |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|