![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#751 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-10-2008
Model: Ford Mondeo MK III
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ta mapa wyglądałaby na naszą, w takim pudełku przynajmniej mam swoja oryginalna Forda 2003. Osobiście jeżdżę na Toyocie 2009 jest nieźle, ale brakuje tych kolorów i przede wszystkim głosu, które były w Jaguarze. Wiem ze Jaguar już wypuścił swoją wersję 2009, to chyba ta: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Pytanie: Czy ktoś już testował którąś z tych map i czy wersja Jaguara rożni się od Forda, bo jak widac Toyota znacznie, a moje wersja 2003 Forda nie ma PL wiec ciężko mi porównać ja z Jaguarowa 2008? Ostatnio edytowane przez dualkoza ; 20-03-2009 o 10:36 |
|
|
|
|
|
#752 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-07-2008
Model: Mondeo, automat, DENSO
Silnik: TDCI 2.0 130KM
Rocznik: 2005
|
Nawigacja do Forda 2009, przynajmniej ta oficjalna, nie zawiera map Polski. Nie wiem jaką wersję sprzedaje pan na Allegro. Może ktoś to wyjaśnić ?
A ta do Jaguara 2008-2009 ? Ciekawe czy jest przeznaczona do Denso. Jaguar ma kilka wersji nawigacji. Jeśli tak, to jesteśmy uratowani Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#753 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-12-2007
Model: Mondeo Ghia HTB
Silnik: 2.0 TDCI 130/6
Rocznik: 2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#754 |
|
|
Witam!
Panowie miałem problemy z anteną GPS, wymieniłem na taką z allegro, tak jak radziliście. Jest wszystko ok, tylko kabel ma 3 metry i mam problem z jej umiejscowieniem. Najlepszy sygnał, wiadomo, odbiera jak jest na dachu. Troszkę już mam lakier "przeciorany" więc stale szukam na nią innego miejsca. Ma może ktoś jakiś pomysł na miejscu w którym dobrze będzie odbierać satelity i nie będzie ich gubić? Pozdrawiam! |
|
|
|
#755 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-01-2009
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi 125HP
|
Cytat:
Wersja 2008-2009 wypuszczana z Forda obejmuje (chyba) tylko Europę zachodnią bez Polski. Chcą tego uniknąć raczej należy szukać płyty ze stajni Jaguara.
"Whether you think you can or whether you think you can't, you're right." - Henry Ford "Don't never let somebody tell you, you can't do something" "It is hard to fail, but it is worse never to have tried to succeed" |
|
|
|
|
|
|
#756 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-03-2009
Model: Mondeo Mk3
Rocznik: 2004
|
Mam WIELKI PROBLEM. a wiec mam zablokowane denso z dotykowym ekranem, pinu nie posiadalem, ale znajomy posiada oryg. program forda ( zdobyczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) niestety po wpisaniu pinu nic sie nie dzieje, jak mniemam ktos wpisywal na pale kody i sie radio wzielo i zablokowalo. CO ROBIC?? Ratuje mnie tylko ASIO ;(
Ostatnio edytowane przez Monter ; 28-03-2009 o 19:39 |
|
|
|
|
|
#757 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-08-2006
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
Hehe... jakie ASO. Złe wpisanie kodu blokuje DENSO jak pamiętam na 30 minut (może trochę więcej), po tym czasie - można znowu wpisywać kody/piny. Na obecnym etapie lepiej jest odłączyć akumulator na 10/15 minut, a potem wpisać pin.
MJJ HUMAN NATURE NTM - NARODOWY TEST MIECIA czyli ile dodatków uda się upchać do jednego złomka! Ostatnio edytowane przez RECONDO ; 28-03-2009 o 20:33 |
|
|
|
|
|
#758 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-06-2008
Model: Mondeo MK4 Titanium S
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2008
|
Witam koledzy od dłuższego czasu walczę z antenką ale jestem już na dobrej drodze po zakupie tej na allegro sygnał w miarę ale od czas do czasu nie mam sygnału LEV (tego co pokazuje w menu serwisowym w drugiej kolumnie) ale przypuszczam że jak zmiennie położenie antenki to się poprawi bo na razie umieszczona jest pionowo pod kratką na błotniku (oczywiście moje autko to kombi) ale jak umieszczę ja na dachu powinno być już dużo lepiej chyba ze coś mam nie tak z ta antenką.
Może macie jaką propozycje gdzie można umieścić ta antenkę aby dobrze zbierała sygnał i była jak najmniej widocznym miejscu? I mam jeszcze jedna prośbę szukałem już sporo ale nie znalazłem konkretnego wyjaśnienia jak zmienić ustawione mile na km ? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#759 | |
|
![]() Zarejestrowany: 03-03-2009
Model: Mondeo Mk3
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#760 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-10-2008
Model: Ford Mondeo MK III
|
Kolego mabro najlepsza opcją jest tylko i wyłącznie dach samochodu! Nawet jeśli znajdziesz gdzieś miejsce wewnątrz auta to przy większym zachmurzeniu albo zalesionym miejscu będziesz niestety gubił zasięg :/
Nawet antena oryginalna tez jest na zewnątrz dachu, także uwierz mi, naprawdę lepszego miejsca nie ma na antenę z Alllegro niż dach albo górna część klapy od bagażnika! Ostatnio edytowane przez dualkoza ; 29-03-2009 o 11:06 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|