Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-02-2014, 22:45   #71
Atlis
ford::professional

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Pierwszy przegląd 1.6EB

Sprawdzic, czy zostaly wymienione filtry akurat nie jest takie trudne - wystarczy zajrzec pod maske - jezeli przywieziesz swoje filtry - powiedzmy MANN czy Knecht, no to widzisz czy sa czyste, tej marki i wymienione - jezeli cierpisz na paranoje, to mozesz sobie swoje filtry jakos oznakowac - mazakiem albo cos. Tak samo filtr kabinowy - dwie srubki i jest wszystko jasne - czerwonego ktsa narysowanego przez filtr ciezko sie falszuje. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oliwe trudniej sprawdzic, no bo nawet jezeli dasz swoja, to nie masz gwarancje, ze ona zostanie zalana - do 1.6EB wchodzi mniej niz 5l oliwy, wiec wiadomo, jak kupujesz 5l opakowanie, to cos powinni ci oddac - to powiedzmy, ze jest jakas tam szansa, ze twoj olej trafil do twojego auta. Jezeli baaardzo ASO nie ufasz, popros o mozliwosc bycia przy zalewaniu oleju. I zmien ASO.

Ostatnio edytowane przez Atlis ; 16-02-2014 o 22:47
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-02-2014, 15:30   #72
princeas
ford::average

Model: Focus MK3
Silnik: 1.0 Ecoboost 125KM
Rocznik: 2014

tak z ciekawości, ile kasują za przegląd i wymiane filtrów i oleju?
I ile powinni skasowac jeśli dostarcze swoje części?
I gdzie kupujecie wspomniane filtry oleju, powietrze, przeciwpyłkowy i olej? tu np.? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
princeas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-02-2014, 17:20   #73
SRS
Moderator

Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012

paranoja, ale cóż każdy mierzy swoją miarą.
SRS jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-02-2014, 17:42   #74
princeas
ford::average

Model: Focus MK3
Silnik: 1.0 Ecoboost 125KM

Cytat:
paranoja, ale cóż każdy mierzy swoją miarą.
Mówisz "paranoja", a jak ja juz na samym starcie przy odbiorze doświadczyłem niekompetencji serwisu to jak mam wierzyć, że przy przeglądzie nie zrobią mnie w bambuko?
A co się stało? poprosiłem o wymianę plastików w zderzaku - prosta rzecz, dostarczyłem im moje, owszem, wymienili, ale te co wyjęli, oddali z pourywanymi zaczepami. No a tłumaczenie było takie, że nie dało się tego uniknąć :] i co mam teraz zrobić z tymi plastikami? ani nie sprzedam, ani nie użyję w razie "W"...
to ja sie pytam - czy ja oddaje auto do autoryzowanego serwisu czy panu Ziutkowi we wsi pod Krakowem?
To jak oni nie potrafią zrobić tak prostej rzeczy, to czego mogę się spodziewać przy wymianie oleju, filtrów czy innych poważniejszych rzeczy? a no np. tego, że nic nie wymienią, a skasują, ba, co gorsza, spieprzą auto, które jest i będzie użytkowane w sposób prawidłowy i nie żyłowany non stop.

btw. wpadłem na pomysł jak sprawdzić, czy faktycznie zmieniają filtry, olej itp. - zamocować tuż przed serwisowaniem pod maską, np gdzieś u góry, szerokokątną kamerkę go-pro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. takać, co wytrzyma dłuższą chwilę na swoim zasilaniu (w razie gdyby chcieli odpiąć akumulator) - oczywiście jakoś tak ją ukryć, żeby jej nie ukradli przy okazji :]
princeas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-02-2014, 17:48   #75
piotrekone12
ford::advanced

Imię: Piotrek
Model: jest S-MAX 2.0TDCi Titanium S, był FOCUS MK3 1.5TDCi, FOCUS MK3 i FOCUS MK2 1.6 TDCi, C-MAX 2.0i
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012

Tutaj są przybliżone ceny przeglądów w ASO Bemo Motors Warszawa

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
piotrekone12 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-02-2014, 19:42   #76
bonzo000

Imię: Bonzo
Model: Passat B7
Silnik: TSI

Wymianę olej w moim 5w30 fordowski , filtra oleju , śruby spustowej miski olejowejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. weryfikacja powłoki lakierniczej i dostałem listę z sprawdzonymi ok30 punktami w aucie.Na liście miałem rzeczy sprawdzane których nie mam na wyposażeniu żenada... 399zł brutto.
A tak w ogóle zaznaczyłem śrubę mocującą osłonę silnika, nie była ruszona to jak wymienili korek spustowy oleju?Mało to skasowali mnie za 5L oleju jak następnego dnia sprawdzałem to było 3/4 stanu max.Więc nie piszcie o uczciwości serwisu.Obecnie po przejechaniu 2tyś km olej jest tak zasyfiały jak po 12tyś.km Pewnie literek starego zostawili 2,5L wlali, a reszta gdzie?

Oczywiście w EB może być inaczejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez bonzo000 ; 17-02-2014 o 19:51
bonzo000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-02-2014, 18:18   #77
SRS
Moderator

Cytat:
Napisał bonzo000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mało to skasowali mnie za 5L oleju jak następnego dnia sprawdzałem to było 3/4 stanu max
Silnik - 1,6L EcoBoost (110kW/150KM) - Sigma/1,6L EcoBoost (132kW/180KM) - Sigma/1,6L EcoBoost Flex Fuel (110kW/150KM)

Objętość oleju silnikowego:

Objętość oleju przy pierwszym napełnieniu włącznie z filtrem oleju 4,7 L
Objętość oleju uzupełnianego włącznie z filtrem oleju 4,05 L
Objętość oleju uzupełnianego bez filtru oleju 3,75 L

a w załączniku karta przeglądu, i ......
Załączone Pliki
Typ Pliku: pdf karta przeglądu.pdf (88.8 KB, 99 wyświetleń)
Stary 19-02-2014, 10:10   #78
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał bonzo000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wymianę olej w moim 5w30 fordowski , filtra oleju , śruby spustowej miski olejowejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. weryfikacja powłoki lakierniczej i dostałem listę z sprawdzonymi ok30 punktami w aucie.Na liście miałem rzeczy sprawdzane których nie mam na wyposażeniu żenada... 399zł brutto.
A tak w ogóle zaznaczyłem śrubę mocującą osłonę silnika, nie była ruszona to jak wymienili korek spustowy oleju?Mało to skasowali mnie za 5L oleju jak następnego dnia sprawdzałem to było 3/4 stanu max.Więc nie piszcie o uczciwości serwisu.Obecnie po przejechaniu 2tyś km olej jest tak zasyfiały jak po 12tyś.km Pewnie literek starego zostawili 2,5L wlali, a reszta gdzie?

Oczywiście w EB może być inaczejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więc idź na policję zgłosić oszustwo, a nie pomawiaj w sieci, bo kiedyś jakiś nadgorliwy serwis się wkur.. i sam cię pozwie choćby cywilnie i potem będziesz zamieszczał przeprosiny w mediach niczym "Fakt", że o odszkodowaniu nie wspomnę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 19-02-2014 o 10:13
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2014, 16:39   #79
bonzo000

Imię: Bonzo
Model: Passat B7
Silnik: TSI

Nie byłem na policji bo działa tak samo jak wszystko.... tylko w ASO raczej oni mnie przepraszali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. panie kombie6
Nie strasz uzytkownikow forum jak piszą prawdę czego doświadczyli w ASO sądami i FaktemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Proponuje abyś został moderatorem tego forum i będziesz mógł wycinać wszystkie moje nie podobajace się wypowiedzi.
bonzo000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2014, 16:45   #80
SRS
Moderator

zombie6 daj spokój nie warto , przecież nie wiedziałeś że każdy mierzy swoją miarą , jak on tak i ktoś inny
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania