Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-05-2016, 10:24   #71
aras124
ford::average

Imię: Arek
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Focus MK3 i MK3FL - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyc

Pierwsze słyszę żeby były jakieś awarie notorycznie w 1.5 TDCI. U mnie zaraz wybije 40tyś i póki co nic się nie dzieje z jednostką. Znajomy ma flotowke, zrobione blisko 60 tys km i też nic nie wyskoczyło.

aras124 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-05-2016, 12:55   #72
siwy05

Imię: Łukasz
Model: Focus MK3 FL
Silnik: 1.5EB 182KM
Domyślnie Odp: Focus MK3 i MK3FL - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyc

Ja do swojego auta w sumie nie mam co się przyczepić, jeździ jak powinno, wszystko działa, za to ocena Sync2 zdecydowanie na minus tego auta, wolne, robi sobie jakieś aktualizacje, zawiesza się, porażka!
Serwis nie był w stanie zaktualizować do najnowszej wersji, co mi zajęło max godzinę.
siwy05 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-05-2016, 09:07   #73
Touch'n'go

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018

No to dobre wieści z tym 1.5. Czy ktoś z was miał okazje porównać starszy 1.6 115km z 1.5 120km? Jeżdżą podobnie? Teraz mam 1.6 i zbiera sie przyzwoicie, jeśli 1.5 jeździ nie gorzej, to warto go rozważyć versus 2.0 150km zeby zaoszczędzić trochę na dodatki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-05-2016, 09:42   #74
Janisek

Imię: Janusz
Model: Mondeo FL Kombi
Silnik: 1.5 165 KM
Rocznik: 2019

Ni wiem, każdy ma swoje priorytety ale jeśli stać Cię na 2,0 to ja bym zrezygnował z jakichś tam pierdół na rzecz motoru. 1.5 a 2.0 to zupełnie inne bajki, jeśli nie boisz się wirusa to pod 200 KM można zdaje się z niego wyciągnąć albo u jednego z kolegów z forum fabryczny soft 180 i na pewno będzie pan zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A dodatki (przynajmniej niektóre) można potem pomyśleć i powoli modzić. Nie wiem czy jest możliwość jazdy próbnej 2.0 (bo 1.5 pewnie się znajdzie) ale jeśli spróbujesz to nie będziesz się zastanawiał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Janisek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-05-2016, 10:43   #75
aras124

Imię: Arek
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180KM

Ja akurat się przesiadlem z Mondeo mk4 2.0 TDCI 140 km którego chipowalem na 165km i też miałem dylemat czy nie będzie za słaby. Powiem tak, elastyczność w trasie przybliżona do Mondeo przed chipem oczywiście, bo po sofcie to całkiem inny był samochód Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ziomom byłem na nartach focusem we Włoszech w 5 osób cały bagażnik i box na dachu i dawał radę sam aż się zdziwiłem, bo myślałem że będzie się męczył masakrycznie. Najlepiej tak jak kolega wyżej pisał przejechać się jednym i drugim i wybrać co bardziej odpowiada.
aras124 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-05-2016, 11:20   #76
Janisek

Imię: Janusz
Model: Mondeo FL Kombi
Silnik: 1.5 165 KM
Rocznik: 2019

Oczywiście 1.5 daje pewnie radę ale jak sam piszesz, po czipie nawet w mondeo był ogień, w foce będzie jeszcze lepiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Janisek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-05-2016, 15:12   #77
Touch'n'go

Starczy na jeden i drugi, w automacie w titanium z ksenonami i ACC, ale z 1.5 starczyłoby jeszcze na fotele lepsze albo keyfree. Wiem ze 150km ciągnie jak szatan, ale to 115 co mam tez nieźle sobie radzi.. Sztuka kompromisów. Trzeba będzie przejechać się jednym i drugim...
Stary 11-05-2016, 15:14   #78
piotrek305
ford::advanced

Imię: Piotrek
Model: Vw Arteon 2024, Clio V 2023, Fiat 126p 1979
Silnik: 2.0 TSI 190KM/1.0 Tce 90KM
Rocznik: 2024/2023/1979

kup z lepszym wyposażeniem a mocy sobie dodasz chipem i tez będzie git Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
piotrek305 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-05-2016, 18:26   #79
Touch'n'go

Paluszek grzebuszek odpada, auto leasingowe na 4 lata, pózniej znowu zmiana... Nie mogę nawet naklejki swojej mieć na klapie, zero ingerencji. Praca świetna wiec nie będę ryzykował dla kilku kucy...

Z jednej strony cisnę auto i każdą moc wykorzystam, z drugiej ile jej nie będzie to wciąż będzie niedosyt bo są szybsze auta... 120 koni i tak swietnie sobie radzi i w mieście i na trasie, jadąc spokojnie w kolumnie to moc powyżej tych 90 koni to nie ma już aż takiego znaczenia, starczy na 90% okazji. Grunt żeby go nie dusiło pod górki gdy zapakowany...

Żeby nie było, jestem wielkim fanem mocy i mega podoba mi sie myśl jazdy 150 konnym PS'em, ale uwielbiam tez gadżety użytkowe czyli te z których się faktycznie korzysta. Mam w nosie asystenta parkowania bo parkuję w każdą lukę, za to tempomat adaptacyjny to mi sie aż śni po nocach.. Adaptacyjne reflektory tez są więcej niż fanaberią Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy ktoś kupował bagażnik dachowy do foki bez relingów? Polecacie coś oprócz thule?
Stary 03-06-2016, 13:36   #80
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

Dzisiaj dopiero zauważyłem, że po liftingu ford w końcu pozbył się kilkunastoletniej bolączki tego modelu: plastikowej blendy nad tablicą rejestracyjną i blacha klapy została wytłoczona na potrzebny kształt. Co prawda, miałem tak w aucie wypuszczonym na rynek w 1999 r., ale doceniam forda za postęp!

Pewnie ta zmiana pochłonęła spory zasób energii twórczej i dlatego nie wystarczyło na zdjęcie spryskiwaczy z pokrywy silnika. ;-)
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania