Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-03-2015, 11:38   #881
darmondeo1
ford::amateur

Imię: Darek
Model: c-max
Silnik: 2,0 Tdci
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał elektrownia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie za bardzo rozumiem piszesz nawigacja w języku angielskim ? O co tu chodzi ? W Mk5 nawigacja jest po angielsku ? .
Tak przekazywali mi w Fordzie (zresztą w ulotce napisane jest to samo), nawigacja mówi w języku angielskim, zmiana na polski przewidziana jest podczas liftingu.

darmondeo1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-03-2015, 12:04   #882
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015

Ja czytałem że wydawanie komend jest w języku angielskim, nie wiedziałem że naviguję też po ang.

Bump: ale po liftingu będzie inny system sync 3
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-03-2015, 12:52   #883
spławik
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2,2 DuraTorq
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał darmondeo1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Biner: Spławik: silniki D5 są już od jakiegoś czasu w ofercie Volvo i są bardzo chwalone. Te całkiem nowe 4-ro cylindrówki i skrzynie to faktycznie nowość.
Teraz D3, D4 i niedługo D5 to te same konstrukcje 4 cylindrowe różniące się mocą.
Jeżeli wziąłeś stare D5 5 cylindrowe to wypas. PAMIĘTAJ, wymiana oleju w automatycznej skrzyni co 40-60 tys i nie słuchaj się serwisu że olej jest dożywotni ;-)))

Bump:
Cytat:
Napisał Atlis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
S80 to stary trup, chyba bym się nie zdecydował...
... pewnie ... mi pasuje konserwatywny wygląd.

Bump:
Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja czytałem że wydawanie komend jest w języku angielskim, nie wiedziałem że naviguję też po ang.

Bump: ale po liftingu będzie inny system sync 3
Pisałem już:
Teraz wszędzie jest SYNC2, w MK5 również.
SYNC2 ma menu na monitorze po polsku ale nawigacja gada po angielsku i jak używasz komend głosowych to tez naucz się dobrze angielskiego... zresztą tak samo jest w NX-ach SD Blaupunkta w MK4.

SYNC3 będzie dla wszystkich fordów w 2016r.Czy będzie miał polski język, tego nie wiemy.
SYNC2 - dostawca Microsoft
SYNC3 - dostawca BlackBerry

Bump:
Cytat:
Napisał darmondeo1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak przekazywali mi w Fordzie (zresztą w ulotce napisane jest to samo), nawigacja mówi w języku angielskim, zmiana na polski przewidziana jest podczas liftingu.
Volvo jest jedną z niewielu firm oferujących usługę aktualizacji map przez cały okres eksploatacji samochodu. Od roku modelowego 2015, podobnie jak to jest w przypadku modeli S60/V60/XC60* z roku modelowego 2014, możliwe będzie regularne pobieranie najbardziej aktualnych map online. ;-)))

Ostatnio edytowane przez spławik ; 19-03-2015 o 13:20
spławik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-03-2015, 21:25   #884
michjak
ford::amateur

Model: mondeo
Silnik: mk4
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał belinea122 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
największy bajer to światła led super sprawa wszystkim steruje komputer dobrze dopierając ustawienie świateł do warunków na drodze
napisz cos wiecej o swiatlach. Czytalem 2 testy gdzie pojechali po lampach led mk5,ze poza miastem to wogole sie nie nadaje, bo ledwo oswietla droge.

Sam tez widzialem test led vs xenon na youtube(nie ford) i w przypadku sw. mijania jest remis, ale jesli chodzi o drogowe to ledy wypadly kiepsciutko
michjak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-03-2015, 21:59   #885
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał michjak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
napisz cos wiecej o swiatlach. Czytalem 2 testy gdzie pojechali po lampach led mk5,ze poza miastem to wogole sie nie nadaje, bo ledwo oswietla droge.
To może daj linka do tych testów bo nigdzie nie znalazłem takiej skrajnej opinii. Na europejskich forach nikt nie narzeka na LEDy, wręcz przeciwnie.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Mondeo z pakietem sportowym, moim zdaniem wygląda zacnie.

Ostatnio edytowane przez kruger ; 19-03-2015 o 22:15
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-03-2015, 22:23   #886
Atlis

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - mi nie chodzi o wygląd, auto jest ładne, kiedyś nawet fantastyczną 4.4 V8 było można zamówić, ale ten samochód jest poprostu stary konstrukcyjnie. Platforma ma ponad 12 lat...
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-03-2015, 22:56   #887
kocur
ford::average

Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024

Tylko ta "12" letnia platforma ma pewnie lepsze wyniki w crash testach niż niejeden 2 latek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (ps. s80 pomijając lifty to ma 9 lat, a podczas liftów na pewno coś zmieniali).
A silniki - czyli to co najważniejsze w aucie Volvo ma w miarę nowej konstrukcji. I można kupić coś "męskiego" czyli 6 cylindrów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tylko te ceny właśnie ... :/

Ostatnio edytowane przez kocur ; 19-03-2015 o 22:58
kocur jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-03-2015, 23:10   #888
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

S80 to stara konstrukcja a lifting to lifting a nie nowy model. Jednak jeździ się nim nadal znakomicie, lubię to auto. Ma dla mnie dwie wady: cena zakupu i serwisu i do garażu mi się chyba nie zmieściGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-03-2015, 23:15   #889
biner

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015

wolę starą platformę,stary silnik bo wiem że przynajmniej pojeżdżę, a nie te odchudzone samochody z plasteliny.Podniecają się tymi samochodami że mało palą itd ale jaka mają masę ?? to jest klucz niskiego spalania a nie rewolucja silnikowa, dlatego nie wybrałem MAZDY 6 bo dla mnie w tym aucie przesadzili z tym odchudzaniem. Pod względem solidności muszę pochwalić insignię bo tam jak zamykalem drzwi to czułem że mają odp. wagę a nie worek z pierzem. @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] k jakbyś czytał wyżej posty to byś się doczytał co belinea122 napisal że dla niego światła to bajka a ma porównanie bo miał xenony.Ja mam w Astrze AFL adaptacyjne xenony i one są bajeczne chciałbym żeby LEDY w moim MK5 świeciły chociaż na tym samym poziomie to będę szczęśliwy.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-03-2015, 23:25   #890
Atlis

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm

Problem w tym, że te ubertwarde Volvo ma platformę jak S-max.

Poprostu nie wyobrażam sobię co może człowiekiem kierować by się zdecydować na zakup S80 - chyba tylko bardzo okazyjny zakup, bo inaczej każdy zdrowo myślący człowiek wybierze GS, 5er, Eklasse lub A6, które są w obecnych generacjach na zupełnie innym poziomie.
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania