![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#81 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
zalezy od sytuacji. Ale zdarza sie ze go puszczam przed siebie (jesli jest miejsce na taki manewr) i niech miga komus innemu.
Ale tez jak widze ze ten lewy pas sie posuwa i za chwile sie rozladuje, to zostaje i puszczam go dopiero po wyprzedzeniu aut po prawej stronie.
|
|
|
#82 | |
|
Prawie Moderator...
![]() Zarejestrowany: 07-04-2008
Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Andrzej ; 08-12-2015 o 15:16 Powód: wydzielenie dyskusji z tematu |
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
|
Cytat:
Olewam typa jak telefon z nc+ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. niech sobie miga, trąbi, może nawet zatańczyć. Jadę z prędkością jaką narzuca mi ruch, jeśli tylko sznurek się rozluźnia wpuszczam narwańca albo też przyspieszam, jeśli nadal zamierzam jechać dużo szybciej niż pas prawy. Trzeba mieć dużo cierpliwości i zrozumienia. Szkoda nerwów na takie bzdety. Baranów nie brakuje, a w przypadku takich pospieszalskich najlepszą bronią jest spokój. Xperia Z1 tap tap
|
|
|
|
#84 |
|
Prawie Moderator...
![]() Zarejestrowany: 07-04-2008
Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
fajny masz podpis w sygnaturce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i pasuje do tematu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#85 | |
|
ford::beginner
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
i to właśnie jest polski styl jazdy autostradowej... Trzymamy się gęsiego na lewym pasie i wyprzedzamy, jedziemy 115 bo tak sznurek przed nami, to i ten z tyłu niech tak jedzie, bo szybciej nie można.
Błąd. Na zachodzie, szczególnie Niemcy, ale nie tylko, za takie coś to i mandat można wyłapać, nie mówiąc o epitetach od kierowców jadących szybciej. Prawy pas jazda, lewy wyprzedzanie i powrót na prawy. Ostatnio na A2 (masakra co się tam dzieje) jazda była taka, że luki na prawym były tak duże, że można by było wyprzedzić po 2-3 samochody z lewego pasa prawym. Ale nikt z lewego nie zjechał puścic tych z tyłu szybciej jadących. 80% kierowców nie umie, albo nie chce zachować się prawidłowo na autostradzie.
|
|
|
#87 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 1.8 TDCI 125KM
|
Dużo ludzi jeździ lewym pasem bo jak zjedzie na prawy to ciężko się wbić później na lewy aby wyprzedzić auto przed nami.
Wkurza mnie taka sytuacja, jak dojeżdżamy w parę aut do jakiejś przeszkody i nagle jakiś za mną zabiera się za wyprzedzanie tak, że ja muszę przyhamować aby ten mnie wyprzedził i dopiero ja mogę zjechać na lewy. Jakby nie można było po kolei wyprzedzać. Wydaje mi się, że to normalne jak kolumna (2 - 3) samochodów dojeżdża do wolniejszego to każdy chcę wyprzedzić, ale przez takiego środkowego narwańca traci się na płynności jazdy.
|
|
|
#88 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
|
Cytat:
Xperia Z1 tap tap
|
|
|
|
#89 | |
|
ford::beginner
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
ford::average
![]() Imię: Stachu
Model: Kuga II 4x4
Silnik: 2,0 180 PowerShift
Rocznik: 2016
|
Od kilku dni śledzę dyskusję w tym temacie.
Wiem jedno nikt z nas za kółkiem nie jest święty. Sam mam kilka filmów które po opublikowaniu, tak dla mnie jak i głównych aktorów mogły by się różnie skończyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dla przestrogi i małej rozwagi polecam ten film: Ostatnio edytowane przez Andrzej ; 08-12-2015 o 15:18 Powód: wydzielenie dyskusji z tematu |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|