Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 20-07-2015, 17:15   #81
SRS
Moderator

Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
Domyślnie Odp: Zepsuty zamek maski

Cytat:
Napisał adamon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mi udało się jeszcze wyjąć wszystkie bolce z wkładki więc odeszło mi układanie blaszek pod kluczyk, wystarczy tylko przełożyć do nowego cięgna.
co z tego że wydałeś tyle kasy na zestaw jak najważniejszego nie założyłeś , zapadki z czasem wycierają się gdy je używasz

SRS jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-07-2015, 17:44   #82
adamon
ford::advanced

Imię: Adam
Model: FOCUS C-max
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2004

Cytat:
co z tego że wydałeś tyle kasy na zestaw jak najważniejszego nie założyłeś , zapadki z czasem wycierają się gdy je używasz
O której zapadce mówisz ?
Jeszcze nic nie założyłem i nic nie wydałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zamki mam dwa i oba działają, natomiast samo cięgno muszę dokupić.
adamon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-07-2015, 17:48   #83
SRS
Moderator

Cytat:
Napisał adamon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
O której zapadce mówisz ? Jeszcze nic nie założyłem i nic nie wydałem
pisałem to do adamona

Cytat:
natomiast samo cięgno muszę dokupić.
nie dostaniesz samego cięgna tylko kpl. cały z zapadkami do ułożenia pod mstary kluczyk
Stary 20-07-2015, 17:53   #84
adamon

No do mnie piszesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze nic nie przekładałem więc napisz mi które zapadki mam wymienić przy przekładaniu ??
Stary 20-07-2015, 18:14   #85
SRS
Moderator

tak wygląda bębenek
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg bębenek.jpg (36.5 KB, 207 wyświetleń)
Stary 20-07-2015, 18:52   #86
adamon

tak wiem, że tak wygląda ale o których zapadkach mówisz nr 4
Stary 20-07-2015, 19:00   #87
SRS
Moderator

to znajduje się w kpl. wraz z cięgnem i obudową , składa się to do kupy układając zapadki pod stary kluczyk , z tych elementów powstaje wkładka maski kpl. do podpięcia do zamka maski
Stary 06-08-2015, 17:33   #88
adamon

Muszę się pochwalić Wam czymś:
Otóż 3 miesiące temu moja żona jadąc do domu C-maxem została uderzona w tył auta, w wyniku czego postanowiłem oddać auto do serwisu na naprawę - skoro ubezpieczyciel płaci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A czemu aż 3 miesiące temu - a auto nadal nie naprawione - okazało się, że wszystkie części są dostępne tylko listwa pod zderzakiem nie jest dostępna, ani w Polsce ani w Niemczech.
Po tak długim oczekiwaniu i ciągłych telefonach do serwisu dowiedziałem się iż owa część może będzie w tym roku, a może nie - to śmieszne ale sam serwisant rozkładał ręce i nic nie mógł poradzić - ale poradził mi abym na nich doniósł do Ford Polska - oni są kryci bo mają zamówioną część a może przyśpieszą termin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więc tak zrobiłem - napisałem maila do Ford Polska i za dwa dni dostałem odpowiedź - Że opóźnienie nie jest z ich przyczyny i jedyną rekompensatę jaką mogą mi dać to jest bon na 500 zł do wykorzystania w serwisie Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więc zadowolony, że naprawię zamek maski pojechałem dzisiaj odprowadzić auto do serwisu na naprawę - oczywiście części jeszcze nie ma ale założą starą listwę, a jak przyjdzie nowa to pojadę na samą wymianę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale auto będzie wyglądało.
Pojawiam się dzisiaj w serwisie Frank Cars w Częstochowie, a tu miłe zaskoczenie Kierownik serwisu zamek maski dał mi gratisem do naprawy auta a bon na 500 zł został na inne naprawy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jedyne co to muszę sobie go sam zamontować ale to już sama przyjemność Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam i życzę wszystkim takiego szczęścia z serwisami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 29-11-2015, 20:04   #89
gkmaster
ford::amateur

Imię: grzesiek
Model: c max
Silnik: 1.8
Rocznik: 2005
Domyślnie zamek od maski nie reaguje ...

witam mam pytanie jak mogę dostć się do silnika w celu uzupełnienia płynu w spryskiwaczach. nigdy nie miałem problemu z tym dziś wsadzając kluczyk do zamka przekręcając go w lewo zadnej reakcji , próbowałem dociskać maske , unosić i nic , proszę o pomoc może ktoś już to przerabiał jak mogę otworzyć maske ??Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gkmaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-11-2015, 20:06   #90
salom

Domyślnie Odp: zamek od maski nie reaguje ...

Pewnie trzeba w prawo i lewo, docisnąć i podnosić.

Ostatnio edytowane przez salom ; 29-11-2015 o 21:34
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania