![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-11-2009
Model: Ford ST
Silnik: 3.0 V6 226km
Rocznik: 2004
|
Witajcie!!
Mam Mondka z 2003 r. TDCi 115 kucy. Najprawdopodobie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. padła mi pompa wtryskowa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i chciałbym kupic jakąś używana. Czy pompa z Mondka 130 koni bedzie śmigać na moim? Czy sa jakies inne pompy, które pasują do mojego Mondka?? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To moj nr VIN: WF0WXXGBBW3M36568 Dziekuje za wszelkie informacje Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
teoretycznie 2C1Q 9B395 AC z niebieskim czujnikiem produkowana w okresie 2002-2006. w microcat podaje tylko taki numer więc innych na zamianę nie ma
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dziękuje Ci bardzo!!!
pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Tego czasem nie można zregenerować?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Podobno to sie nie opłaca....
juz sam nie wiem.......Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na nowa mi szkoda kasy..... i nie wiem czy regenerowac czy kupic uzywana.... co radzicie?? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
ja obstaję przy używce. no ale akurat mi się udało trafić tanio i dobrą. a na różnego rodzaju usługach "fachowców" zbyt często się zawodziłem i teraz nie do końca im wierzę.
przy kupnie używanej sprawdź najpierw u siebie jaki masz numer seryjny (zaznaczone na czerwono) a potem porównaj z tym na tej, którą chcesz kupić. u mnie początek był 07... a kupiłem 105.... i była o 2 lata młodsza. oczywiście różne pompy robili w różnych ilościach ale dodatkowo na korpusie pompy powinien być rok produkcji. Ostatnio edytowane przez jendrekmak ; 04-08-2010 o 22:55 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Mi tam wtryski zregenerowali i już 90.000 na nich zrobiłem.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
regeneracja 1500 zł do 2000, używane od 600 do 1200
tu jest np. twoja pompa tylko fabrycznie regenerowana (RM na początku numeru) czyli już była wymieniona w tym aucie z którego pochodzi. mój wniosek to pewnie zepsuła się tak jak u ciebie i wymieniona w ASO w Hiszpanii. auto z 2003 roku a pompa pewnie wymieniona w ciągu ostatnich 3-4 lat. warto by było jeszcze sprawdzić czy jest założona na silniku i jakie było uszkodzenie tego auta (najlepiej jakiś wypadek bo większe prawdopodobieństwo, że działała do końca) i warto zapytać czy sama pompa czy w komplecie z czujnikiem i regulatorem. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez jendrekmak ; 04-08-2010 o 23:07 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Zamówiłem ta pompe, zobaczymy jak bedzie....
Mam nadzieje, ze juz bede mogl jezdzic moim kochanym mondkiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dziekuje za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
no i lipa.............Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wtryski wyczyszczone, pompa wymieniona co prawda na używaną ale działał. pojeździłem 100 km chodził jak nowy, zbieral sie az wciskało w fotel i lipa. podczas dodawania gazu tak kolo 3-4 tys na 3,4 biegu wyskoczyła sprezynka i pojawił sie spadek mocy. Wylaczylem silnik i odpalil od razu, ale byl w trybie serwisowym i nie mial mocy. Po wykasowaniu błedów mial moc,az nie wrzucilem 3 lub 4 w pełnym gazie, zapalila sie sprezynka i stracił moc. Silnik w sumie zgasł mi tylko 1 raz. Na postoju mozna go trzymac 30 min na 5 tys. obrotach i wszystko chodzi extra tylko bardziej dymi. Jak nim rusze i dam mu gazu na 3 lub 4 sprezynka i padaka. Prosze Was o pomoc bo juz nikt nie wie co moze byc..... aha. w układzie paliwowym za filtrem bylo powietrze, zostal uklad odpowietrzony, ale potem znowu sie powietrze pojawilo skads..... pompujac paliwo przed filtrem prosto z baku powietrza nie bylo.... i jeszcze pytanko.. czy mondeo tdci 115 km ma pompe wspomagająca w baku?? dziekuje za wszelkie wskazówki..... |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| mondeo mk3 , pompa paliwowa |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|