![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-03-2010
Model: Focus MK2
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam Wszystkich
Mam mały problem. Koła z tyłu auta ( tak przynajmniej z daleka widać ) zaczynają ustawiać się do środka / \ i teraz mam do Was pytanie. Jakie elementy zawieszenia wymienia się w takim wypadku. Tylko proszę nie piszcie abym jechał na zbieżność i zobaczył bo na pewno ktoś już się z tym spotykał. Auta ma przejechane prawie 210 tyś .. ( 70 to moja wina Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) no i niestety powoli zaczyna przebieg o sobie dawać znać. Interesuje mnie też jaki element , część zawieszenia odpowiada za kładzenie kół z przodu. Pozdrawiam Michał Ostatnio edytowane przez FP93GS ; 10-07-2011 o 13:33 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
Temat ciekawy , więc popraw tytuł na właściwy. Inaczej temat zostanie przeniesiony w odpowiednie miejsce...
Pozdrawiam Wojtek.
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 28-11-2007
Model: FF1+S-Max-Fiesta
Silnik: 2,0TDCI 130 aut - 1,4 TDCI
Rocznik: 2008r titan.- 2002r
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Dinar ; 10-07-2011 o 16:52 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 02-01-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
|
dzisiaj z ciekawości spojrzałem na tyle zawieszenie i tez mam wrażenie ze kola układają mi się / \ i nasuwa mi sie pytanie czy jak pojadę na geometrie wyprostują mi to czy muszę wymieniać elementy zawieszenie . Ile mniej więcej kosztuje geometria itp
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Dinar wielkie dzięki.. właśnie o te elementy mi chodziło. Mam założone 18" od st 220 i szkoda mi opon bo dopiero co kupiłem.
Jutro zamówię, założę i zobaczę jaki będzie efekt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
![]() Zarejestrowany: 19-07-2005
Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Kupując, pamiętaj o jednym - we wcześniejszych postach niektórzy forumowicze narzekali na tańsze zamienniki. Lepiej zapłacić trochę więcej za coś lepszego. W którymś ze sklepów internetowych widziałem Lemforder'y za coś ok. 140-150 zł. Oryginał można znależć za 200 zł. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-09-2007
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|
FP93GS lepiej wymień same tuleje wahacza, sam zrobisz tylko wieksze imadlo potrzebne, kupuj tylko tulejki Lemfordera bo inaczej mimo wymiany bedziesz mial dalej pochylone, lemforder to orginal
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Tzn chodzi o tuleje w tym [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tak mam to rozumieć ?
Wiem o tym , że tylko ta firma robi coś sensownego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-09-2007
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|
zgadza się chodzi o tuleje w tym wahaczu, trzeba je ustawic otworami tak jak byly w orginalne, ja mam wymienione tuleje i jest ok, koszt okolo 50zl za 2 szt Lemfordera
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
![]() Zarejestrowany: 28-11-2007
Model: FF1+S-Max-Fiesta
Silnik: 2,0TDCI 130 aut - 1,4 TDCI