![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-07-2011
Model: Focus
Silnik: 1800
Rocznik: 2001
|
kupiłem fokusa 2001rGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z centralnym bez pilota,czy można dołożyć pilota do tego zamka aby funkcjonował tak jak orginał z pilotem?Co trzeba zamontować i czy trzeba przerabiać instalację? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za odpowiedzi!!! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-03-2009
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
|
Potrzebny jest moduł komfortu z białą, szarą lub zieloną nalepką. Jest on umieszczony za schowkiem pasażera. Zapewne posiadasz moduł z różową nalepką który nie obsługuje pilota. Do tego zestawu oczywiście pilot.
Nie jest to skomplikowane, wystarczy zamienić moduł i zakodować pilota pod ten moduł. Ostatnio edytowane przez bptaszynski ; 14-07-2011 o 14:21 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Roman
Model: focus
Silnik: 16.16v
Rocznik: 1999
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Dopiero zauważyłem że masz fokę z 2001 roku, więc jest już chyba po liftingu?
Jeśli tak to potrzebny jest moduł gem. Problemu z podłączeniem nie ma wystarczy przełożyć wtyczki, na pewno będzie ok. Co do wkładki to mogę ci polecić sklep, gdzie znalazłem tani zestaw naprawczy: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Chociaż może najpierw zobacz tą wkładkę z maski, da się ją rozebrać i zobaczyć. Jeśli nie to tym zestawem możesz zastąpić starą wkładkę, wystarczy rozebrać starą i dopasować zapadki. Resztę wkładek zostawiłbym tak jak jest. a Klucz od pilota można dorobić (chodzi o sam grot). Możesz też np. używać samego pilota. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Niestety ale moja foczka ma moduł z różową naklejką i jedną wtyczką także inne moduły chyba nie będą pasować,po prostu dołożę sobie zwykły pilot,ale wielkie dzięki za link do sklepu mieszkam niedaleko zresztą bywam prawie co drugi dzień w łodzi więc w razie czego nie ma problemu z zakupem wkładki. Jeszcze raz wielkie dzięki bptaszynski za pomoc i pozdrawiam!!!
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
mogę kupić taki moduł:[IMG]DSCF7636lc.jpg[/IMG]razem ze stacyjką i pilotem,rozumiem z tego że wystarczy wpiąć tylko wtyczkę i będzie zamek działał jak w lepszej wersii tzn wszystkie drzwi oraz oddzielnie bagażnik kombi,gdyż pilot ma trzy przyciski w sumie na kierunkach aż tak bardzo mi nie zależy.
PS.powinien na tym forum być ranking pomógł tak jak na forum foto nikona i dodawane punkty dla tych co najwięcej pomagają. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Jeszcze raz.
Kupujesz moduł obojętnie jaki tylko nie z różową nalepką (tyczy się tylko Focusów przed liftem, po lifcie każdy GEM obsługuje pilota i nic nie trzeba dokupywać w tym temacie) Zamieniasz moduł z tym co masz w aucie. Jeśli gdzieś jest jeszcze dodatkowa wtyczka to ją również podpinamy, jeśli nie ma to też wielkiego problemu nie będzie bo moduł nie będzie tylko sygnalizował kierunkami zamknięcia czy otwarcia. Teraz kluczyk z pilotem (dotyczy przed liftu i po liftu) Kupujemy kluczyk z pilotem tak zwane jajko. Pilot może być używany, natomiast końcówka musi być nowa bo przecież trzeba dociąć grot. Pilot można zaprogramować do naszego nowego modułu posiadając jeden oryginalny kluczyk. W instrukcji jest to dokładnie opisane. Natomiast jeśli chcemy zaprogramować immo z nowego kluczyka to trzeba mieć dwa oryginalne kluczyki. Ewentualnie przełożyć pastylkę ze starego klucza lub sklonować ją u jakiegoś magika od kluczy. Przy takich operacjach nie trzeba wymieniać żadnych stacyjek, zamków ani podobnych rzeczy. Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|