![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-10-2011
Model: Galaxy mk2
Silnik: 2.3 LPG BRC s24
Rocznik: 2001
|
Witajcie to mój nowy nabytek po lifcie, czy jest prawidłowe że świecą światła gdy przekręcam zapłon (ustawione na wyłączone) są ciut słabsze niż światła mijania nie idzie w żaden sposób wyłączyć świateł (oprócz wyjęcia kluczyka) i sprawa druga wyczytałem że czerwona mrugająca kontrolka przy zamkniętym aucie to normalna sprawa i to immo, czy możecie poradzić? dzięki
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: S-MAX MK2
Silnik: 2,0 TDCi 150/180 PS
Rocznik: 2017
|
Witam. U mnie jest tak samo. Fordy sprzedawane w polsce maja zamkniety obwod swiatel gdyz mamy obowiazek jazdy na swiatlach przez caly dzien. Obwod jest zamkniety poprzez rezystor wiec swiatla swieca 30% slabiej zuzywajac przy tym mniej pradu niz normalne swiatla mijania. Jesli cie to denerwuje to na forum byl temat ktory to bezpicznik nalezy wypiac i jak mozna to inaczej skonfigurowac np. tylko milania bez tylnich. Ja osobiscie nie zmienialem gdyz obawiam sie ze zapomne przelaczyc na mijania jak bedzie ciemno i bede jezdzil po nocy bez tylniego oswietlenia - ot kwestia przyzwyczajenia.
Ta czerwona kropka to immo i jest wszystko si. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-10-2011
Model: Galaxy mk2
Silnik: 2.3 LPG BRC s24
Rocznik: 2001
|
Dzięki, już się obawiałem że coś się zepsuło, mam go z Austrii muszę poszukać tego tematu ze światłami by świeciły tylko przednie zawsze to mniej prądu do pobrania.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: S-MAX MK2
Silnik: 2,0 TDCi 150/180 PS