![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
Jak w temacie - co to jest i do czego służy?
jest w silnikach 1,6 tdci ale nie musi byc w każdym. W innych także może być choc nie mam pewności czy we wszystkich tdci. Wtyczka zielona z dwoma kabelkami znajduje sie w układzie dolotowym w samochodach z CDPF ale niekoniecznie w DPF / CDPF choć może także być. dwa kabelki wtyczki 1-bialo/czerwony 2-brazowo/czerwony czujnik ten znajduje sie po przeciwnej stronie boost pressure sensor do ktorego ida 3 kabelki: 1-Ye/Gn 2-Bn/Gn 3-Wh/Gn Ciekaw jestem kto ma a kto niema a jeśli ma to czy ma DPFa lub czy niema i tak samo w druga stronę jesli ktoś niema. Dzieki za pomoc. Zapomniałem dopisać..kolorem wtyczki sie nie sugerujcie...bo z tym rożnie może byc..ale kolory kabelków powinny sie zgadzać w samochodzie. Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 21-01-2012 o 14:36 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Mam cuś takiego ale budowa rury troszke inna( po drugiej stronie) DPF był ale się popsuł -a co to Mjprzem za czujniczek?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez Matych ; 26-01-2012 o 01:22 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
Dzieki Matych za odpowiedz.
No wlasnie i na to pytanie nie potrafie odpowiedziec..bo nie rozumiem poco taki czujnik jest w 1,6 bez DPF... a ty masz 1,6 z DPF i tez go masz. Co ciekawe ten czujnik z schematu powinien byc w silniku bez DPF a w silniku z DPF go chyba nie powinno byc wiec tutaj kolejne zamieszanie ktorego nie rozumiem. Rozumiem ze ten czujniczek u ciebie to ten obklejony tasmą izolacyjną? i ma te dwa kabelki do wtyczki ? 1-bialo/czerwony 2-brazowo/czerwony |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|