![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: tomaz
Model: MONDEO
Silnik: TDCI 2,2 180KM 430NM
Rocznik: 2007
|
Mam taki problem
moj tdci 2,2 bardzo powoli sie nagrzewa [przy temp 0 stopni na zewnatrz] po 5 km wskaznik temperatury dopiero zaczyna sie bardzo powili podnosic a w miescie poli 12-13 l przy czym na trasie nigdy nie spalil wiecej niz 7 litrow wymienilem duzy termostat i nic sie nie zmienilo myslal bym ze tak ma byc ale wczesniej mialem tdci 2l 130km i przy tej samej jezdzie miejskiej polil 8-9,5l a po przejechaniu 5 km wskaznik temperatury byl juz w pionie a nie tak jak tu ze dopiero wskazowka zaczyna powoli drgac ogrzewanie tez bylo o wiele wydajniejsze i duzo predzej auto zaczynalo grzac. w trasie 2l tdci palilo podobnie niz te moje nowe 2,2l domyslam sie ze te zwiekszone zuzycie po miescie bierze sie z tego ze silnik jest niedogrzany nie mam dolnej oslony silnika ale mysle ze to nie ma az takiego duzego znaczenia w sprawie tak slabo rozgrzewajacym sie silniku zastanawiam sie nad wymiana malego termostatu ale nie wiem czy to cos da poniewaz jedni pisza ze daje a inni ze to nic im nie pomoglo koledzy co robic? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Darek
Model: Volvo XC90 / BMW X3 E83
Silnik: D5 2.4 185KM / 3.0D 218KM
Rocznik: 2007 / 2007
|
Kolego piszesz tak jakbyś w ogóle forum nie czytał. Wymienia się przede wszystkim mały termostat bo w większości przypadków to on jest winien wszystkich problemów. Skoro duży wymieniłeś to wymień mały a na pewno poczujesz różnicę.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|