![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-04-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
|
Mam mały dylemat,
dzisiaj obok mojego domu, ciężarowy zawadził przodem przy cofaniu o przód mojego Mondeo. Wgnieciony został przedni błotnik i przerysowany zderzak. Zgłosiłem już szkodę itd, tylko w tej chwili nie wiem na co się zdecydować - wypłata pieniędzy czy naprawa w ASO. Nie wiem na tą chwilę ile mogłoby mi się należeć ale preferował bym naprawę w serwisie Forda. Interesuje mnie jeszcze to, co dokładnie zrobili by ze zderzakiem. Lakierowanie, prostowanie czy coś podobnego albo po prostu wymiana na nowy. Gdyby była możliwość wymiany na nowy jestem ciekaw czy założyli by poliftingowy (mam mondeo 2001). Podobny przypadek miałem w Fusionie. Najechałem tyłem na mało widoczny słupek, trochę wgniotłem zderzak i klapę i bez żadnych ceregieli wymienili wszystko na nowe w tym klapę na poliftową. Czy wypowie się ktoś na ten temat, jakieś porady, jakiego zderzaka mógłbym się spodziewać? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 29-10-2006
Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
|
Cytat:
wtedy nie musisz się o nic martwić... a co do kosztów - to się spytaj ile by to kosztowało w ASO, u znajomego i poczekaj na pierwszą wycenę (zaniżoną)...
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-04-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
|
Z tego co powiedzieli mi w Ergo Hestii mam taką możliwość że wszystko zostanie załatwione bezgotówkowo w ASO. Z Fuzją miałem tak samo - albo 2000zł na rękę albo robię u Forda. W Fordzie, po wszystkim powiedzieli mi że kosztorys wyszedł 6000zł (oczywiście nie zapłaciłem ani grosza) i dostałem zastępczą Fuzję. Różnica w tym że w Fusionie miałem AC w Mondeo tylko OC. Planowałem już wcześniej zmianę zderzaka na poliftingowy a że stało się jak stało to w najbliższym czasie muszę podjąć decyzję.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 29-10-2006
Model: ZB
Silnik: 1.9