![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-05-2012
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2002
|
![]()
witam potrzebuje pomocy mój mk3 2.0 tdci 130KM 2002r. ostatnio strajkuje w kompie pojawiają się 4 błędy : p0191, p0100, p1665, p0335 . auto pali bez żadnych kłopotów na ciepłym lub zimnym silniku, na 1, 2, przyspiesza ok problem zaczyna się czasami na 3 biegu a na 4 jest zawsze. zapala się sprężyna i auto traci moc jak będę mu cisnoł dalej to zgaśnie jak nie to jedzie z migającą sprężyną. auto ma przejechane 177 tyś wymienione wszystkie filtry i oleje przygotowane do wyjazdu na wakacje, atu nagle taki hit.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. proszę o pomoc w gardłowej sprawie gdyż jeszcze jest troszkę czasu by auto naprawić i by wróciło do życia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
![]()
Problem z przeplywomierzem,czujnikiem polozenia walu i Agr
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
a od czego zacząć szukać bo jak zacząć wymieniać części to może być dość kosztowna inwestycja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
![]()
191 to problem z czujnikiem ciśnienia układu paliwowego i dlatego masz sprężynkę (problemy z układem paliwowym)
zaczął bym od tego a potem reszta do ogarnięcia |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
obawiam się najgorszego ze jednak stanie na pompie. dziś przejrzałem egr był straszny!!! prześwit na 2 do 3 cm wyczyściłem i umyłem w ropie i znalazłem jeden wężyk w okolicach serwa przy podszybiu taki cieki który łączy się z wężykiem idącym od kolektora ssącego ze się rozszczelnił z kolanka i już myślałem że znalazłem problem, ale jednak nie udało się wykasować błędy ale wskoczyły na nowo tym razem 3 p0335, p1665 i p0100 .
mam pytanie czy w ty modelu tdci 130 KM jest w zbiorniku jakaś pompa paliwowa lub sitko może jest brudne i pompa nie radzi sobie z zassaniem paliwa i wywala błąd pompy???? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez krzysie mk3 ; 15-05-2012 o 22:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|