Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-06-2012, 15:06   #1
kamilo2010
ford::amateur

Model: focus 1
Silnik: 1.6 16V 100KM benzyna
Rocznik: 1999
Unhappy słabo przyspiesza,obroty nie falują

witam Uzytkowników tego pięknego autaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
posiadamy focusa 1.6,16V zetec 1999rok,sprowadziliśmy go zza granicy 3 m-ce temu.Wymieniliśmy od razu rozrząd,i na tę chwilę jesteśmy przd wymianą oleju,i.?i właśnie wracałem tym autem z niemiec nie miałem żadnego problemu,teraz od jakiegoś czasu auto przy przyspieszaniu,gdy nie dojdzie do wyzszych obrotów to szarpie,słabiutko "ciągnie" do przodu,próbowałem po zmianie wcisa\nąć pełęn gaz to tak do ponad 2tys obrotów było kiepściutko,już njie powim że mój stray fiat punto lepiej sie zbiera a miał 60KM,a nie 100..mozna zauwazyc że nie zabardzo przypominam soobie że przed wymianą rozrządu tak się zachowywał,wiec czy to zle ustawiony rozrząd czy elementy tj.swiece,przewody,czy cewka?dodam ze obroty na biegu wolnym nie falują nic,chodzą idealnie na wskazniku.
musze sie przyznać że nie mam wiary do meczaników znachorów moze ktoś z forum zna kogoś dobrego w mojej okolicy(opole-nysa-strzelin-brzeg-wrocław)kurcze nie mam ani kasy ani chęci na wymiane bezsensowną wszystkich ww części..pomożecie??
z góry dzięki za każda pomoc i w miarę łatwe wyjaśnienie jak i co mozna sprawdzićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.pozdrawiam serdecznie Focus teamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

kamilo2010 jest offline  
Stary 30-06-2012, 16:01   #2
Wojtek
ford::expert

Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
Domyślnie Odp: słabo przyspiesza,obroty nie falują

Sie ma.

Dlaczego nie używasz tego co już jest napisane na Forum ?

Zacznij proszę korzystać z wyszukiwarki , bo wszystkie informacje/porady/zalecenia są dobrze opisane.
Na Forum jest zasada , że nie dublujemy tematów.

Pozdrawiam
Wojtek.

Ps. Staraj się pisać treść postu tak , aby to się łatwo czytało , ponieważ u Ciebie , części opisu trzeba się domyślać.

Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim.

KU PRZESTRODZE !
http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!!
Wojtek jest offline  
Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania