![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Kuga III
Silnik: 2.0 EcoBlue MHEV
Rocznik: 2020
|
Witam. Czy ktoś z uzytkowników miała może okazje testowac nawigacje fabryczną w nowym fordzie kuga lub posiada jakies informacje z nia związane. pozdrawiam
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo Vignale i Fiesta ST
Silnik: Diesel i benzyna
Rocznik: 2017 i 2019
|
Choć temat stary i bez echa na pytanie to może kolejnym osobą się przyda. Użytkuję co prawda navi od niedawna ale po tak krótkim czasie mogę coś już powiedzieć.
Jedną z ważniejszych rzeczy to to że mapy są aktualne, a wprzypadku nawigacji firmowych nie jest to zawsze tak oczywiste. Wiele opcji takich jak wyszukanie na naszej aktualnej trasie stacji, hoteli itp. na pewno się przydaje. W przypadku dużych skrzyżowań, rozjazdów pokazuje na którym z pasów należy się ustawić i który pas w jaką stronę prowadzi. Niektóre opinie zarzucają jej nieduży ekran, nie jest to w niczym przeszkodą, wystarcza. Brakuje mi ręcznego przesuwania mapy oraz nie wiem czy w opcji mapy można ją przesuwać. Zbliżać oddalać oczywiście tak, jednak czy taka podróż "palcem po mapie" jest możliwa nie wiem. Przydaje mi się to nieraz kiedy samemu chcę objechać jakiś korek itp. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
|
Ja krótko korzystałem, dojechałem gdzie było trzeba. Sterowanie nawigacją porażka - wolna, mało intuicyjna. Ekran raczej mniejszy, ale w dobrym miejscu.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 28-02-2014
Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
A co za mapy tam wsadzili?
Jest tam opcja wgrania automapy? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
|
Nie ma takiej możliwości.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
aktualizacje map dla forda robi Tom Tom
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-02-2014
Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
Tam montują ten SONY XNV? Czy jakiś inny model?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: Ford Kuga II
Silnik: Benzyna 1.5 150PS
Rocznik: 2018
|
Na 2014 jest mapa Ford SD Sat Nav v4.1, jest aktualizacja do Ford 2015 TRAVELPILOT MFD TELE ATLAS NAVIGATION EUROPE. I jeśli chodzi o wrażenia to aktualizacja nie daję za wiele (dalej nie ma S3 od Gorzowa Wielkopolskiego do Międzyrzecza..... porażka). Nie wiem czy to ja jestem ułomny i nie umiem jej ustawić ale jadę np nad morze i kieruje mnie przez lasy w opcji szybkiej trasy. W Poznaniu kazała jechać pod prąd.
Jakby się ktoś trafił kto coś na ten temat sporo wie i może coś doradzić to proszę o jakieś info, może ktoś przerabia te navi na automapę ? Moja navi to fot 12 w tym wątku: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|