![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Ryszard
Model: MKIII
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
|
Witam, ostatnio mam problem z hamulcem recznym, mianowicie po zaciagnieciu nie trzyma, mechanior powiedzial ce jakies zaciski z tylu sie zawiesily i chce w jakis magiczny sposob je usprawnic jakims plynem (pewnie cudotworczym WD-40) ale chcialbym dowiedziec sie co tam moglo sie stac od osob ktore mialy podobny problem, czy to pomoglo....
Czy moze lepiej nie bawic sie w jakies cudowania i od razu kupic nowe (podobno 400 zl). pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 08-11-2012
Model: mondeo
Silnik: 2,0 TDDI
Rocznik: 2002
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
|
Dokładnie, mam to samo, efekt po długim postoju na ręcznym, słychać ocieranie po ruszeniu. Prawy zregenerowałem teraz czas na lewy. Trzeba wyciągnąć ośkę ręcznego przeczyścić i nasmarować, mechanicy często idą na łatwiznę sikają WD40 czy soś podobnego, rozruszają ośkę bez wyjmowania. W efekcie po paru dniach zwłaszcza gdy jest mokro sytuacja się powtarza. Mogą też być zapieczone linki ale to już mech powinien stwierdzić bez problemu
Ostatnio edytowane przez steell ; 15-04-2013 o 12:51 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|