![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-03-2012
Model: mondeo
Silnik: 2.0 v16
Rocznik: 1993
|
Witam ostatnio kupiłem alufelgi od mondeo MKII z tego co sprawdzałem ET41 czyli do MKI powinny bez problemowo pasować niestety po przymiarce alufelga ociera o zacisk hamulca. Mam pytanie czy jeżeli zakupię dystanse 5mm to wszystko będzie dobrze? Czy tylna oś również będzie potrzebować dystansów? Może jest jakiś sposób żeby nie zakładać tych dystansów, gdyż są to dodatkowe koszta których chciał bym uniknąć choć i tak muszę dokupić nakrętki poszerzane gdyż od stalówek nie pasują. Panowie i Panie pomóżcie !
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
Jeśli te felgi są faktycznie do twojego Mondeo to powinny mieć seryjnie te dystanse.to nie jest tak że kupisz 5 mm i jest ok.felgi i dystanse tworzą jeden komplet gdyż po zamontowaniu zmienia się chrakterystyka zawieszenia i geometria
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zablokowany
Imię: Krzysiek
Model: A6 4G 3.0TDI Quattro
Silnik: kleklekleklekle
Rocznik: 2011
|
Cytat:
felgi i dystanse tworzą jeden komplet.....tez dobreGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-03-2012
Model: mondeo
Silnik: 2.0 v16
Rocznik: 1993
|
Dobra luzik mi też coś nie pasowało, jeśli założę [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] chyba będzie gites? W pracy pewni magicy stwierdzili że można też to dorobić ze starej flanszy, czy też wyciąć z blachy i ładnie obrobić czy da radę coś takiego zrobić, czy to tylko wymysły starych fachowców ??
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|