![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-05-2011
Model: Focus
Silnik: TDCI
Rocznik: 2004
|
Witam,
Od pewnego czasu podczas włączonej klimy (automat) słyszę spod maski regularnie co jakiś czas takie charakterystyczne cyknięcie (jakby przełączanie się) zarówno jak samochód stoi przy włączonym silniku jak i w czasie jazdy. Czy może mi ktoś z Was zdiagnozować ten problem. Jest to dość irytujące, a nie wiem czy to coś grozi później poważniejszymi konsekwencjami podczas ew. naprawy klimy. Nadmieniam, że czynnik uzupełniałem 3 miesiące temu. Mam też problem z nawiewem. Przy jego podkręceniu np. pow. 3 kresek słychać warczenie wiatraczka (warczy on niezależnie od tego czy klima jest włączona czy nie). Można Was prosić o jakieś podpowiedzi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Jest to normalny odgłos załączania sprzęgła elektromagnetycznego sprężarki
klimatyzacji. |
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: Focus
Silnik: 1,8 16V+LPG
Rocznik: 1999
|
Dodam tylko że częste włączanie i wyłączanie, w moim przypadku, oznaczało zbyt małą ilość czynnika.
|
![]() |
| Tagi |
| klimatyzacja focus , nawiew |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|