![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-02-2011
Model: Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 1.0 Ecoboost Hybrid 125 KM
Rocznik: 2022
|
Czy ktoś może zauważył w swoim MK3 lub ew. wie od czego jest ten żółty.... hmm korek, zaślepka? W załączeniu zdjęcia.
Znalazłem to (jak na zdjęciu) przy chlodnicy (od wewnątrz komory silnika patrząc z góry) na jednym z gumowych przewodów.... i tak się zastanawiam co to, od czego to może być. A druga sprawa, wspomaganie układu kierownicy... w MK2FL miałem zbiornik z olejem od wspomagania gdzie sprawdzało się poziom płynu, a tu w MK3 nie mogę go namierzyć, nie ma czy ze wzrokiem u mnie już gorzej?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-11-2012
Model: Focus MK3
Silnik: 1.0
Rocznik: 2013
|
Żółtego korka u mnie nie ma, a wspomaganie w Focusie jest elektryczne ( jeśli sie mylę to mnie poprawcie).
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Focus Mk3
Silnik: 1.6 150 -> 199
Rocznik: 2013
|
Układ kierowniczy – ze wspomaganiem elektro-hydraulicznym (HPAS) (standard z silnikami benzynowymi 1.6 85KM i 105KM oraz z 1.6 125KM PowerShift),
· Układ kierowniczy – ze wspomaganiem elektrycznym (EPAS) - pozostałe wersje silinkowe, |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-02-2011
Model: Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 1.0 Ecoboost Hybrid 125 KM
Rocznik: 2022