![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Focus
Silnik: 1.8 TdCi
Rocznik: 2004
|
Witam
Od około 2 tyg. mam problem z moją foczką. Otóż na biegu jałowym silnik nierówno pracuje, dławi się. Problem występuje tylko na gorącym silniku. Zauważyłem, że gdy dostanie delikatnego obciążenia, np. po włączeniu klimatyzacji - pracuje równiutko, problemu nie ma. Wszystkie filtry i olej wymieniłem - nie pomogło. Po wizycie w warsztacie i podłączeniu komputera - nie ma żadnych błędów, z tymże jeden z parametrów pracy silnika, a dokładnie "Współczynnik wypełnienia zaw. regulacji dawki" wykazywał bardzo duże skoki i wahania. Po włączeniu klimatyzacji wszystko wraca do normy i ten parametr także był na równym poziomie. Czy ktoś miał styczność z takim problemem? Gdzie szukać tego zaworu regulacji dawki? Foczka 2004r. Silnik 1.8 TdCi 74kW, Przebieg 168820km. Odpala na dotyk, nie zauważyłem spadku mocy, czasami puszcza czarnego dymka. Ogólnie jeździ bez zarzutu, tylko bardzo denerwuje mnie tak nierówna praca motoru. Za wszystkie uwagi i wskazówki bardzo dziękuję i pozdrawiam! |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| pompa paliwowa , silnik , zawór wolnych obrotów |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|