![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 22-05-2009
Model: Grand Scenic
Silnik: 1.6dci
Rocznik: 2014
|
Cześć,
tak jak w temacie ma ktoś może doświadczenie z praniem wnętrza za pomocą tradycyjnej wody i środków czy wybrać może parę? Kupiłem właśnie 4 letniego CMAXa i chciałbym go "ogarnąć" w środku i nie wiem jakich firm usług szukać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Rozmawiałem ze znajomym, który skorzystał z odświeżenia parowego w środku i był zadowolony mówił też że przy okazji prania wodą istnieje możliwość że coś się odklei nie wiem ile w tym prawdy ... tutaj przykład [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ewentualnie gdzie polecacie w okolicy warszawy? pozdro Ostatnio edytowane przez Martingg ; 07-10-2013 o 23:58 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-07-2011
Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2001
|
Moim zdaniem czyszczenie parowe nadaje się do odświeżenia wnętrza które jest w miarę czyste bądź zabrudzenia nie są na tyle silne żebyś musiał używać tzw. prespray-a albo odplamiaczy. Dodatkowo wnętrze po takim praniu szybciej schnie co jest wygodne przede wszystkim w zimę. Jednak jeżeli zabrudzenia są średnie/mocne to jednak jestem za standadowym "praniem wnętrza". Poza tym para sprawdza się świetnie podczas czyszczenia plastików wewnątrz auta i jest używana do valetingu silnika przez salony kosmetyki samochodowej.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Jedno siedzenie ma plamę, drugie wygląda jakby było ukurzone i podsufitka ma krople czerwone kurcze jakby krwią uwalone ... postanowiłem zaczekać z praniem do wiosny w sumie wtedy to będzie 2 w 1 bo po zimie będzie dodatkowy syf w środku, który i tak trzeba będzie gruntownie wyczyścić. Raczej zdecyduję się na tradycyjne pranie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Rafał
Model: S-max
Silnik: został tylko 2.5 FHEV
Rocznik: 2022
|
Uważaj z podsufitką żeby nie obwisła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Tak wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ktoś się może orientuje czy w cmaxie jest przyklejana? czy jakoś inaczej zamontowana?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zablokowany
Imię: Anna
Model: Ford Ka hatchback
Silnik: 1,3 44,00 kW
Rocznik: 1996
|
Ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że mycie jest lepsze od pary. Dodanie odrobiny Vanisha nie zniszczyło tapicerki, a brud schodzi.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jarek
Model: Focus II
Silnik: 1.6 TDCI 90km
Rocznik: 2006
|
Pytanie czy chcesz to zrobić samemu czy oddać auto do kogoś kto się tym zajmuje na stałe, bądź się na tym zna ?? Ja ostatnio kupiłem foczkę i powiem że siedzenia wyglądały na czyste i stwierdziłem że nie ma co się bawić w szorowanie. Niestety mój mały szczeniak "ochrzcił" mi siedzenie jak jechałem z nim do weterynarza i musiałem zabrać się do czyszczenia. Na szczęście szwagier dorabia na czyszczeniu samochodów i pożyczyłem od niego odkurzacz piorący karcher'a . Nie wiem jak działa metoda parowa , ale ten odkurzacz czyni cuda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Myślałem że tapicerka jest OK , ale jak wylewałem wodę z odkurzacza po czyszczeniu to muszę przyznać ta metoda czyszczenia jest naprawdę dobra. Woda była czarna !!!
Szwagier bierze za mycie auta z czyszczeniem tapicerki w granicach 100-150 zł . Także sądzę że to nie są duże kwoty , w szczególności że to się nie robi co miesiąc. Według mnie to poszukaj kogoś takiego w swojej okolicy kto popołudniami lub w weekendy dorabia na myciu samochodów i będziesz zadowolony ... Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Model: Fiesta MK7
Silnik: 1.4 tdci
Rocznik: 2009
|
Odkurzacz Karchera to chyba jakieś cudo! Ciekawe po ile stoi.. Przydałby się. Generalnie ja polecam mycie, bo czyszczenie parowe jest niestety niedokładne. Jeśli tapicera jest tylko lekko przykurzona - ok, ale jak poważniejsze zabrudzenia to odradzam!
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
![]() Imię: Zdzich
Model: Merc 211 'Avantgarde'
Silnik: 2,6 Pb/LPG
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Sam bym pojechał ze swoim. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|