![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2011
|
Witam
Zakupiłem w Belgii forda focusa 1,6 se kombi z 2001r. z przebiegiem 161tys. km. Samochodzik fajny, a że kiedyś miałem już focus z takim silnikiem to bardzo się ucieszyłem - wiem że jeździ się nim znakomicie. Ale niestety pojawił się problem. Samochód ciężko palił. Okazało się, że sprzedawca umył silnik, ale go nie wysuszył i przy świecach pozostała woda. Oczywiście wysuszyłem wszystko i zmieniłem świece na nowe. Samochód zapala teraz bardzo dobrze i ładnie trzyma wolne obroty. Przy przyśpieszaniu dobrze ciągnie do około 3000 obrotów. Powyżej jakby nie miał mocy aż do 5500 i dalej nic. Z tego co pamiętam mój stary focus kręcił się do prawie 7000 obrotów, niestety tym jeździ się jakby miał silnik 1,2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może ktoś przerabiał ten temat i może mi pomóc. Dodam, że jest to wersja bez przepływomierza. Rozrząd zmieniony w Belgii i z tego co patrzyłem jest dobrze ustawiony względem górnego położenia I tłoka. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sebastian
Model: Mk1
Silnik: 1,6
Rocznik: 1998
|
Cytat:
Ciśnienie prawidłowe to +/- 3 bar.Y. Jak piszesz, że pali dobrze to wnioskuję iż kompresje ma prawidłową. Można pisać jeszcze więcej, ale nie wszystko na raz. |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| brak mocy |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|