![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysiek
Model: MK2
Silnik: 1.8tdci
Rocznik: 2008
|
Witam,
Mam problem z foką. Otóż po odpaleniu i ruszeniu auto gasło i miało problem z odpaleniem. Po jakimś czasie odpalało i jeździło normalnie, choć miałem do wymiane dwumase więc myślałem, że to może z tego powodu. Po wymianie objawy nie ustąpiły a mechanik mówi że to wtryski. Przyznam, że czasem zdarzało mi się jeździć na rezerwie i kiedyś coś takiego miałem ale po wlaniu iluś tam specyfików auto zaczęło funkcjonować normalnie. Po porstu myślałem że zaciągnął jakis syf z baku. Teraz objawy są dalej i nie chcą ustąpić. Ale czy odrazu wtryski? ANi razu nie włączył mi się tryb awaryjny i jak auto odpaliło to jeździło dobrze. A przy odpalaniu auto normalnie kręci i efekt jest taki, jakby rzeczywiście paliw nie podawał. Miał ktoś przygody z wtryskami? Chętnie się dowiem co i jak przebiegało? No i najważniejsze ile może to kosztować ;/ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Daniel
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-08-2012
Model: focus mk3
Silnik: 1.0
Rocznik: 2012
|
Mam podobny przypadek ! I nie wiem czy od razu jechać do Aso lub jakiegoś magika od fordów
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: gregor
Model: focus mk3/fiesta mk6
Silnik: 2.0 tdci 140km/1.3 70km
Rocznik: 2014/2008
|
filtr paliwa czasami wymieniany oczywiście ?
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|