![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Christoph
Model: Ford Focus 1.8 ghia 16v kombi
Silnik: zetec 1.8 l 16 v
Rocznik: 2000
|
Witam
potrzebuje instrukcji dla laika , jak bezpiecznie wlozyc spowrotem prowadnice do silniczkow tak aby znow dzilala regulacja swiatel ? wkladalem nowe zarowki już nie pierwszy raz , jednak tym razem obie prowadnice mi wypadly, zrobiłem w serwisie przeglądowym aut, ustawienie i regulacje swiatel na stale bo walily po oczach tym przedemna, wiem jak zdemontować reflektory ale proszę o rade jak wlozyc to ustrojstwo bezpiecznie żeby nie polamac tych plastykowych bolczykow, 2 lata temu robil mi w jednym reflektorze mój znajomy mechanik ale nie ma teraz czasu a ja musze to jak najszybciej doprowadzić do sprawności. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
musisz odkrecic zaslepke gdzie siedzi silniczek , jest na cztery wkrety albo torx albo gwiazdka , juz nie pamietam i musisz reka nacisnac na odblysnik az " czopek " od silniczka nabije sie w otwor w odblysniku , mozesz jakims smarem troszke posmarowac to lzej wskoczy ale ogolnie to sporo sily trzeba uzyc , a i jeszcze jedno , zobacz czy silniczki z gniazd nie powypadaly , bo one siedza w gniazdach jak sie je obroci to wyskakuja z gniazda.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
super, będzie wesoło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ostatnio mechanik się meczyl a ja nawet nie podpatrzyłem, obiecal ze mi zrobi ale to ciag proszen i umawian , bo ciagle ma robote, dlatego chce to zrobić sam, pozatym czemu nigdy nie zakładam najpierw kostki tylko odwrotnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Dzieki za rade licze ze może jeszcze ktoś wstawi jakies foto poogladowe co dokładnie wciskać i gdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
ja to robilem ze 3 tyg temu bo wymienialem silniczek ,nie pomyslalem zeby zrobic jakies foto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. by bylo jak znalazl. Oczywiscie do tego celu musisz wyjac lampy z auta, bo inaczej to nie ma mowy , ogolnie prosta sprawa, jak odkrecisz pokrywke i zobaczysz jak to wyglada w srodku to poradzisz sobie.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
fajnie dziekuje za pomoc, czekam na wiosne bo teraz snieg, deszcz,grad, Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
no tak byla ladna wiosna tej zimy a teraz ladna zima tej wiosny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| reflektor |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|