![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Janek
Model: Ford Fusion
Silnik: 1.4 Benzyna
Rocznik: 2006
|
Witam,
sypnęło trochę śniegiem no i wpadłem w poślizg na łuku, obróciło mnie i wylądowałem na drzewie. Mi nic się nie stało ale samochodzik nieco ucierpiał. Mam drzwi pasażera do wymiany ale to słowem wstępu... auto po tym zdarzeniu nie chciało odpalić, tak jakby paliwo nie dochodziło, wduszanie gazu nic nie dawało. Na holu na 2. biegu odpalił ale nie miał czym popić więc mniemam, że albo przewód paliwowy został zerwany (podwoziem zaorałem rów) albo jest jakiś system, który... odcina dopływ paliwa? Może być to sprawa, z którą muszę udać się do speca od elektryki czy nie ma takiej opcji jak system komputerowy blokujący dopływ paliwa i na pewno jest to usterka mechaniczna? Będę wdzięczny za każdą radę. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: marek
Model: focus
Silnik: 1,8tdci
Rocznik: 2005
|
włącznik zderzeniowy zadziałał prawa strona słupek dzwi przednich prawych pod deską przycisk trza włączyć i autko odpali
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Fusioneer
![]() Imię: Rafał
Model: Fusion Trend Gold-X
Silnik: DuraTec 1.4 (FXJA)
Rocznik: 2009
|
Zdejmij schowek pasażera (w tym celu otwórz go i ściśnij po bokach, aby zwolnić blokady). Za nim, w okolicy skrzynki bezpiecznikowej zobaczysz włącznik odcinający dopływ paliwa. Wszystko to jest napisane w instrukcji obsługi auta. Można ją pobrać w naszym dziale (jest tam odpowiedni, przyklejony temat).
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|