![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: DANIEL
Model: Transit
Silnik: 2.5TD
Rocznik: 1997
|
Witam wszystkich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jestem w trakcie robienia nowej autolawety z forda transita 1997r. Mam w planach swap na 2.9 cosworth. Mam całego scorpio jako dawce i planuje podpiąć do niego skrzynie automat z transita 2.0dohc (ze wzgledu na rozrusznik po lewej, transit ma poprawej ale idzie bez problemu przełożyć przód skrzyni ze scorpio) ale naszedł mnie inny plan mianowicie 2.3 turbo z saaba (najlepiej 250PS) i wedy skrzynia manualna z transita mt75 (rozrusznik po prawej) tylko nie wiem czy mi podejdzie bez problemu ta skrzynia do tego silnika, szukałem trochę w necie ale nic konkretnego nie ma tylko ze niby dół silnika 2.3t z saaba to ford. Czy może ktoś coś podpowiedzieć w tym temacie ?? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Kuba
Model: Transit Euroline
Silnik: 2.0TDCI 125
Rocznik: 2002
|
Ciekawy temat - sam myślałem na swapem na 2.9 24v spiętym z manualem. Czekam na relacje z postępu prac (obojętnie czy zdecydujesz sie na motor Saaba Czy Forda - mam dużo wątpliwości co to ilości przeróbek w związku ze zmianą paliwa ON-PB).
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Chyba jednak zostanę przy 2.9 jakoś to turbo może być awaryjne. Zawsze to V6... wolałbym V8 ale cóż . Jak na razie transit jest rozebrany na części pierwsze wszystko piaskowane, malowane itp. Będę walczył z silnikiem na pewno coś napisze o problemach itp.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Zainteresuj się może brytyjskim forum Transita, tam jest sporo wątków związanych ze swapem silnika.
Pierwszy z brzegu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] U nas ostatnio robił zaawansowaną przeróbkę i swap silnika kolega elspasoo, ale ostatnio zamilkł, niepokoją się nawet koledzy w UK... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 11-02-2015 o 16:48 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-11-2012
Model: Wesfalia nugget 2,0 '89
Silnik: Swap 2,3 16V Y5A + automat
Rocznik: 1989
|
Wojtek nic nie bój , cały czas walczę tylko czasu brakuje - jak już wspomniałem na forum UK - projekt będzie skończony. Auto jest w zasadzie gotowe , tylko poskładać. Oczywiście jest w pełni sprawny. Jeszcze raz poprawiam temat klimatyzacji, trzeba gdzieś pochować przewody. Niektóre rozwiązania - materiały - znaczy duperele - nie sprawdziły się i trzeba to trochę inaczej wykonać. Jest jeszcze kilka detali elektrycznych, pierdoły ale strasznie dużo czasu na to potrzeba. Przeróbka drzwi na te po 94- bo decha zasłaniała klamki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. itd, itd. Ale jak wspomniałem będzie skończony, za dużo kasy i czasu mnie to kosztowało aby teraz odpuścić. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Podrzuć trochę fotek - chociaż na nasze Forum, ale do Angoli też mógłbyś.... Ich moderator AlanN dopytuje się co się dzieje z projektem - takiego smaku im narobiłeś... Tym bardziej go to interesuje, że sam ma ładnie zrobionego Mk3 1989 2.8i V6.
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
|
Prace nad Transitem trwają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- Swap z 2.5d na 2.9 V6 24V - Nowy przód, boki, stopnie, nadkola - Przedłużenie ramy - Powiększenie przestrzeni na fotele Bump: - Nowe fotele, opcja 3 lub 2 i wspólny podłokietnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Kuba
Model: Transit Euroline
Silnik: 2.0TDCI 125
Rocznik: 2002
|
Fajny pomysł z fotelem środkowym! Ciekawe jak skrzynia automat będzie współpracowała z mostem od Diesla. Czekam na dalsze relacje. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Powodzenia!
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-11-2012
Model: Wesfalia nugget 2,0 '89
Silnik: Swap 2,3 16V Y5A + automat
Rocznik: 1989
|
Czy projekt ostatecznie został dokończony?
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|