![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: Transit
Silnik: 2,2 tdci 115km
Rocznik: 2012
|
Witam, mam Transita z 2012 roku, dzisiaj porobiłem go sobie według własnych potrzeb (cb radio, niezależne od stacyjki gniazda zapalniczki itp), jednak jeden problem został nierozwiązany. Czy da się ustawić, żeby radio nie wyłączało się po zgaszeniu silnika? Oczywiście mogę je włączyć z przycisku, ale zależy mi, żeby grało cały czas. Jak będę chciał to sam je wyłączę. Mam takie radio jak na zdjęciu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wymiana radia raczej nie wchodzi w grę, bo mam sterowanie z kierownicy. Chyba, że do jakiegoś lepszego sprzętu da się podłączyć sterowanie z kierownicy? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Pozostaw kluczyk w pozycji włączonego radia Kluczyk ma kilka pozycji - tylko włączenie radia - włączenie elektryki auta (wskaźniki itd) - uruchomienie silnika pozdrawiam Arturek
|
|
|
#3 |
|
|
ech... wtedy nie wyjmę kluczyka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Witam
1) A po co wyjmować kluczyk jeśli jesteś w samochodzie? A jeśli Cię nie ma w samochodzie, to po co ma grać radio? 2) Do radia dochodzą 2 plusy - na stałe - od stacyjki Trzeba przeciąc kabel "od stacyjki" i dołączyć go (od strony radia) do kabla "na stałe" przed zmianami [radio] --------- kabel na stałe [radio] --------- kabel od stacyjki po zmianach [radio] --------- kabel na stałe [radio] ----/ -- kabel od stacyjki pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 30-01-2016 o 17:12 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
widzę, że kolega tak pisze dla samego pisania, a pojęcie o temacie rozmowy słabe.. ale dzięki za chęci
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Witam
1) To teraz ja nie rozumiem o co koledze chodzi Wyjaśniłem jak zrealizować życzenie kolegi => aby wyłączenie radia było niezależne od położenia kluczyka => więc w czym kolega ma problem? => jakiego rozwiązania kolega oczekuje? 2) Jeśli udało się koledze rozwiązać problem => to prosimy o podzielenie się wiedzą => przyda się innym na przyszłość pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 31-01-2016 o 10:26 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|