![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Maro
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2,0 LPG
Rocznik: 2008
|
witam
Wakacje sie zbliżają na wyjazd trzeba wyprawić mojego Mondeusza. No ale do rzeczy w zeszłym roku podczas jazdy na wakacje przy podjedzaniu w korku temperatura zaczęła Raz 0°C raz 100°C i tak pare razy aż w pewnym momencie myślałem ze mi się w oczach .... Na miejscu wymieniony czujnik temperatury. Powrót do domu temp.otoczenia 35°C zjazd z autostrady znów test 107°C ,wentylator uruchamia się przy 100°C No i jakoś dotarliśmy. Obecnie jazda między miejscowosciami 20km bez żadnego zgrzewania pokazuje temperatura ok 97 C ;temp otoczenia 20°C -25°C. Generalnie to chyba najniższy wynik po takiej jeździe Miasto troche wyżej , chyba ze krótkie odcinki. Wentylator sie uruchamia , wskazówka na liczniku szybko wzrasta ale i ale stoi w pionie . Węże gorące . Gdy ciepło jest to wydaje mi się ze bucha ciepłym powietrzem po otworzeniu maski. Wczoraj wymieniony termostat chyba na zaś bo nic nie zauważyłem by się zmieniło. czy jest czym sie martwić ? Nie chce mieć problemów na trasie . Może nie sprawdzać? Jak temp w teście zegarow w waszych mk4 duratec 145km |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Jest wszystko prawidłowo, nie masz się czym przejmować, a jak stoi w pionie,, to jest OK...
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|