![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus 2 sedan
Silnik: 1,6 B
Rocznik: 2005
|
Cześć,
W półce bagażnika mojego niedawno kupionego forda była "gąbka" w otworach tuż przy szybie, ale tak jakby stopiła się od słońca. Wpadła do środka i była dziurawa. Postanowiłem ją wymienić by wyglądało to estetycznie, tylko nie mam pojęcia czym to uzupełnić, gdzie o coś podobnego pytać, szukałem wszędzie pod różnymi hasłami, nic nawet podobnego nie znalazłem, może wiecie gdzie dostać coś takiego lub podobnego, albo chociaż gdzie o to pytać. Pozdrawiam Serdecznie |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus 2 sedan
Silnik: 1,6 B
Rocznik: 2005
|
Rozwiązałęm problem sam, podzielę się tutaj, może komuś się przyda.
Znalazłem podobny materiał nadający się do wypełnienia tych przestrzeni, nazywa się gąbka alektroprzewodząca/elektrostatyczna można z łatwością znaleść na allegro. Miałem zamiar przykleić gąbkę gorącym klejem ale nie mogłem znaleźć pistoletu i użyłem do tego bezzapachowego silikonu AKEMI do kamieniarstwa w kolorze czarym (akurat miałem pod ręką). Na czas schnięcia przycisnąłem wszystkie gąbki razem listwą na której umieściłęm obciążenie, świetnie trzyma, ładnie wygląda. Nie wiem natomiast czy dostatecznie przepuszcza powietrze, ale to chyba sprawa mniejszej wagi. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Mustang GT 2019 EU
Silnik: 5.0L TiVCT Coyote (450KM)
Rocznik: 2019