![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-07-2007
Model: Mondeo
Silnik: Diesel
Rocznik: 2013
|
Dokłądnie jest tak...
wszystko ładnie z dołu bierze... nic nie szarpie itp.. jednak gdy dłużej przytrzymam sprzegło... np. na wstecznym... to za chwile nie moge go już wyrzucić... i samochód zaczyna sam jechac... tak jakbym sam popuszczał sprzegło... a ono jest ciagle wcisniete... jeśli chce wyrzucic bieg musze puścic sprzegło ..i wcisnać jeszcze raz i wszystko wraca do normy... gdzie jest wysprzegik? gdzie jest pompa sprzęgła ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 14-03-2006
Model: MK 3.5 MK5
Silnik: 1,1i 1.8TDDI
Rocznik: 1995 2002
|
jest zapowietrzone,pompa jest pod maską po lewej stronie pod pompą chamulcową,jak znajdziesz pompę to po przewodzie dojdziesz do wysprzęgnika
|
|
|
#3 |
|
|
hmmm...
ale odpowietrzałem juz ze dwa razy... odkrecam odpowietrznik i osoba w srodku wciska pedał z 10 razy... i potem na wcisnietym zkrecam odpowietrznik i jest gites... az do momentu gdy znów długo nie przytrzymam sprzegła na jakims biegu... a mozliwe ze zapowietrza sie przy tej pompie... jakos gupi cisnienie czy cos... bo potem znów jest dobrze ... az do tego samego mokentu... juz brak mi sił... a czy to nie wina wysprzeglika...? mozliwe ze ona jakos nie trzyma.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
wymień tłoczki pompy i wysprzęgnika,możliwe że są już wyrobione i przepuszczają ciśnienie
|
|
|
#5 | |
|
|
Cytat:
same tłoczki? są jakieś w sprzedaży tzw. zestawy naprawcze do pompy i wysprzęglika... bo nowy wysprzeglik ok. 240zl... pompa ok 150zł .... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
tak kup zestawy naprawcze będą wszystkie potrzebne części do naprawy
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
Fiesta jest moim pierwszym fordem... i nie ukrywam że co do tego samochodu jestem całkowitym laikiem. Na codzien jezdze samochodem BMW 7 E38 są inne rozwiazania techniczne... np. wysprzeglik do mojego auta kosztuje 90zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a tu jak zobaczyłem fiesta male autko i 240... nie myslalem że ford jest taki drogi w czesciach :573: wiec konkretnie potrzebuje ... dość szerokiej pomocy ..jesli chodzi o forda... gdzie to dostane... w serwisie forda? W intercarsie ? Robiłeś może taką wymianę... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
w serwisie mogą nie mieć takich zestawów tylko całe elementy,najlepiej szukać w sklepach z częściami do samochodów zachodnich,taka wymiana to łatwa sprawa ,trzeba zapamiętać tylko kolejność ułożenia tłoczków
|
|
|
#9 |
|
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to jest ta pompka... czy ona przypadkiem nie jest gdzies przy pedale sprzgła... jutro zajme się tym powazniej... poszukam czesci i postaram sie zlokalizowac w aucie... robiłeś taką regenerację.?? zajmuejsz sie mechaniką ..? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
myślę że najpierw napraw wysprzęgnik bo jeśli to jest ten typ pompki to naprawa może wiele nie dać,plastyk jest tak wytarty że wymiana tłoczków pomoże na krótko, raczej wymiana całej pompki
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|