![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Przemek
Model: Ford Focus Mk2
Silnik: 1.6 Tdci 109 KM
Rocznik: 2005
|
Witam,
Jak w tytule, radio nie ma pamięci, po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki za każdym razem muszę wpisywać kod. Ogólnie radio po przejściach. Gdy kupiłem cmaxa to było niesprawne, znajomy elektryk mi je trochę połatał, na tę chwilę działa aux, cd i reszta poza odbieraniem fal radiowych. Przeszukiwałem internet oraz forum w celu znalezienia wskazówek jak to naprawić i wpadłem na pewien trop. Sytuacja przedstawia się następująco: - z wiązki kabli wystawały trzy cienkie do niczego nie podłączone kable: żółty, czarny i czarny z szarym paskiem - wyczytałem że żółty kabel odpowiada za pamięć i trzeba go spiąć z kablem o stałym napięciu - spiąłem go z kablem grubym pomarańczowym z czarnym paskiem na szybkozłączke - do tego kabla spięty był również kabel cienki czerwony i jego też podpiąłem razem z tymi dwoma bo wyczytałem że dzięki temu radio będzie działało bez przekręcania kluczyka w stacyjce No i nic to nie zmieniło... radio nadal traci pamięć po wyciągnięciu kluczyka. Zdaje sobie sprawę że to radio może być do wywalenia, ale jeśli byłby jakiś sposób żeby trzymało to pamięć to bardzo bym prosił o podpowiedź jak to zrobić bo nie przeszkadza mi brak łapania fal radiowych, byle by działał aux i cd. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
W quadlocku jest staly plus i plus po kluczyku.
Masz problem ze stalym plusem na pinie 15 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Ten kabel pomarańczowy z czarnym paskiem jest podpięty właśnie pod 15 pin.
Gdzie w takim razie mam szukać przyczyny tego problemu? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
W braku stałego plusa w wiązce lub w radiu.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Masz może jakiś pomysł co mógłbym zrobić żeby to śmigało? Może skądś indziej mógłbym pociągnąć stałe zasilanie skoro tutaj nie da rady bo przyznam szczerze Twoja odpowiedź zupełnie nic mi nie mówi.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|