![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 Zetec
Rocznik: 2005
|
Witam!
Pacjent: Focus MK2 przed liftem - fabrycznie wyposażony w lampy ksenonowe (funkcja Auto z czujnikiem zmierzchu, spryskiwanie reflektorów, czujniki poziomowania na obu osiach). Aktualnie na samochodzie zwykłe reflektory H7. Problem: - włącznik świateł nadal pod ksenony czyli bez ręcznej stopniowej regulacji wysokości - nie działa funkcja Auto Co potrzebuję zrobić, żeby wszystko działało jak należy? Wymiana przełącznika załatwi sprawę, czy potrzebne jest dodatkowe kodowanie/zmiana jakiegoś modułu? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Przełącznik wymienię na taki z pokrętłem.
Sprawdzę zatem opcję kodowania - chyba, że macie do polecenia kogoś z Krakowa co takie coś byłby w stanie wykonać? W jaki sposób działa wtedy tryb auto przy normalnych reflektorach? Świecą pozycyjne z przodu czy drogowe w ograniczonym stopniu? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Czy zamiast kodowania wystarczy podmienić moduł świateł na taki z samochodu, który ma zwykłe reflektory i czujnik zmierzchu?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Przełącznik do świateł z ręczną regulacją wysokości wymieniony.
Jednak regulacja dalej nie działa. W Forscanie w ogóle nie znalazłem jakichkolwiek opcji do ustawiania reflektorów. Przez ElmConfig udało się wyłączyć spryskiwanie reflektorów, natomiast co dziwne opcja Xenon jest już odznaczona w GEM. Cały czas są aktywne błędy od silniczków regulacji wysokości xenonu. Jest jeden ekran do kodowania jednak nie wiem która rubryka odpowiada temu co chcę zrobić i nie mam pojęcia co to za kody. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co robić dalej? Ostatnio edytowane przez zielak90 ; 22-11-2021 o 08:13 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: PRZEMEK
Model: FORD FOCUS
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2006
|
Witam serdecznie ,
mam Focusa MK2 z 2006 r. i lampy xenon na D1S i moje pytanie brzmi czy jak założę lampy halogenowe to bedą działać prawidłowo lub co trzeba zrobić aby działały (uprzedzam nie chcę regenerować tych które mam) Więc proszę o wyrozumiałość i pomoc . Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Ok , ale nie o taką odpowiedź mi chodziło
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
ford::advanced
Imię: Marcin
Model: Focus mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Otworzenie lampy i wymiana tego co Cię interesuje to naprawdę nie technika kosmiczna. Ostatnio edytowane przez Flisator ; 03-09-2024 o 18:17 |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| automatyczne włączanie , xenon |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|