![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Edge
Silnik: 2,7
Rocznik: 2018
|
Witam wszystkich . Mam pytanie odnośnie uszczelki miski olejowej do forda Edge 2,7 . delikatnie sączy się olej i nie wiem czy jest możliwość kupna samej uszczelki czy trzeba całą miskę olejową z uszczelką? albo jest ona po prostu wklejana ?
Ostatnio edytowane przez sebaaa89 ; 24-06-2024 o 15:34 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Edge ST
Silnik: 2.7
Rocznik: 2020
|
Tam nie ma uszczelki, stosuje się jakiś uszczelniacz tylko. Generalnie to jest z tym jakiś problem w przedliftowych 2,7 z tego co ludzie piszą na sieci, jedni sobie z tym radzą inni nie, natomiast nie kupowałbym od razu nowej miski, spróbowałbym powalczyć.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Edge
Silnik: 2,7
Rocznik: 2018
|
no właśnie ... W przyszłym tyg będę działał z tym tematem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za odpowiedz
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomek
Model: Edge
Rocznik: 2015
|
Dokładnie jak pisał kolega tam nie ma uszczelki tylko uszczelniacz ala silikon, największy problem to zdjęcie miski bo musisz odkręcić jedną rurę wydechową, która leci od przedniej turbiny, dostęp jest tragiczny, oczywiście zamów nowe uszczelnienie tej rury (metalowa uszczelka) bo po skręceniu na starej na 90% będzie nieszczelne. Jeżeli auto ma zdjęty pas przedni i chłodnice to nie ma z tym problemu ale jeżeli chcesz to zrobić od dołu bez rozbierania całego przodu to jest to możliwe ale wybitnie przesrane, wiem bo to przerabiałem. Może któryś kolega ma na to lepszy sposób bo dla mnie to był koszmar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeszcze sobie przypomniałem, że wg serwisówki powinieneś wymienić uszczelkę smoka olejowego (tak się to chyba zwało).
Uszczelka smoka FT4Z-6626-A Uszczelka rury była tylko w zestawie dla turbiny MAHLE / CLEVITE GS33864 Ostatnio edytowane przez TomekCz ; 30-06-2024 o 10:54 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Aleksander
Model: EDGE
Rocznik: 2015
|
U mnie ciekło, powiedzieli, że pewnie miska ma mikro pękniecie (w serwisie forda) i rekomendują wymianę. Zamówili nową miskę, wymienili, zakleili i dalej ciekło. W ramach gwarancji jeszcze dwa razy kleili. Potem machnąłem już ręką, pojechałem do zaprzyjaźnionego mechanika, też kleił 3 razy, za 4 razem odmówił.
Nie znoszę tego określenia, szczerze go nienawidzę, ale uznałem, "że ten model tak ma". Poddałem się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|