![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-12-2007
|
Witam, mam taki problem. Musze zdemontowac pedał sprzęgla, a za zadne skarby nie moge wyjac tej oski na ktorej sa zamontowane pedaly. W instrukcji jest napisane zeby zdjac 2 zawleczki i wysunac w lewo ta oske. Zdjalem te zawleczki, oska rusza sie w lewo i prawo kolo 0,5 cm ale dalej ani drgnie. Natrafia na silny opor jakby cos ja trzymalo. Ma ktos jakis pomysl co jeszcze moze ja trzymac? Raczej nie jest zapieczona. Zreszta psikalem WD-40 i nic. Wogole ciezki dostep tam jest. Pomozcie panowie bo Essi uziemiony. (rozpadl sie slynny samoregulator)
Wogole to niezla jazda chyba jest bo mam samoregulator i srube imbusowa na pedale do regulacji. Z tego co wiem powinno byc albo to albo to. Najchetnie to bym sie pozbyl tego wspanialego samoregulatora raz na zawsze. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
Witaj też nie dawno z tym walczyłem co prawda trzeba użyć dużej siły i dostepu brak
ale wydaje mnie sie że nie w tą strone wypychasz ośke trzeba pchać od strony pedału gazu do pedału sprzegła bo w drugą strone za żadne skarby nie pójdzie jeśli wypiołeś dwie zawleczki zabezpieczające to musi wyjść ------------------------------------------------------------------------------------------------------- jeśli ci pomogłem dodaj mi punkcik |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-12-2007
|
Ufff, wyjąłem dziadostwo, dostep masakryczny, musialem cały fotel odkrecic. Jeszcze pytanko - slyszalem ze do mk7 96 da sie wsadzic inny pedal sprzegla, bez tego samonapinacza. Ma ktos numer albo zdjecie takiego pedalu? I czy ma ktos moze na sprzedaz? Albo gdzie go dostac?
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|