![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Karol
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
|
Cześć,
zostawiam info dla potomnych, mianowicie 3 dni temu pojawił mi się check engine w 2.0 EB 2020 rok przy około 82300 km przebiegu, forscan, sprawdzenie i błąd: P0137 - Niskie napięcie w obwodzie O2 (rząd cylindrów 1, czujnik 2) Chodzi o sondę za katalizatorem, do której jest super dostęp, nawet prostszy niż w przedlifcie, bo wiązka jest wyprowadzona zaraz obok sondy. Ja kupiłem sondę Boscha, udało mi się taką znaleźć na szybko na miejscu w Gdańsku: BOSCH 0258 030 0BG Wszystko pasuje, po wykasowaniu błędów, zrobiłem już około 200 km i błędu brak. Jedyny mankament, to sonda ma dłuższy kabel niż oryginalna i albo szukacie oryginału za około 900 zł -> Oryginalny numer część: 2521423 albo tak jak Ja to zrobiłem, upiąłem trochę kabelek trytykami (można i skrócić kabelki), oczywiście zostawiając podobną długość jak oryginał, żeby kabelek miał trochę luzu jak w oryginalnej wiązce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Koszt naprawy w zależności czy kupicie z neta oscyluje w granicach 240 zł, do lokalnych sklepów z częściami, gdzie zapłaciłem 360 zł |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|