![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-08-2011
Model: MK III
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2006
|
Serwus.
Moją Kugę ostatnio dopadła usterka blokowania tłoczka zacisku PL i TP koła po wciśnięciu hamulca roboczego (nożnego). Problem leżał w bloku hydraulicznym agregatu ABS ESP. Kupiłem zatem drugi blok ze sterownikiem z tymi samymi numerami. Zrobiłem przypisanie ABS z BCMii, przepisałem konfigurację w AS Build, zrobiłem adaptację czujników przyspieszenia wzdłużnego i poprzecznego i zostaje jeden Błąd w PCM P161B:00-27 Nieprawidłowa odpowiedź pomocniczego modułu sterującego immibilizerem. Brak możliwości rozruchu Jakieś sugestie z waszej strony? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
ABS jest częścią PATS
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Mianowicie - zanim człowiek zabierze się za robotę warto by najpierw trochę wiedzy pozyskał "co jest do zrobienia"... Bo jak taki "nierozważnie odważny" zabiera się za robotę to potem "cały Internet" (patrz na FB...) jest pełen jego wołania "o co tu biega??? Przecież miałem takie dobre chęci i świetny pomysł! Tylko wiedzy mi brakowalo/...".
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-08-2011
Model: MK III
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2006
|
A tak na poważnie problem Panie Tadziu już ogarnięty z samego rana. Z uwagi na fakt, że uszkodzony był blok mechanicznie (blokował się zawór w bloku) to przerzuciłem sterownik - elektronikę. Auto już jeździ.
Ostatnio edytowane przez jaroradom ; 12-05-2025 o 08:32 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|