![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: S-max
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2019
|
Cześć wszystkim. Mam problem z wyciekiem oleju z podstawy filtra oleju. Znalazłem wątek przy Mondeo ale mam wrażenie że są roznice konstrukcyjne i nie bardzo mogę skorzystać z porad tego wątku. Czy wiecie jak zdemontować owa podstawę? Jest to wersja 2.0 diesel 240KM PowerShift. Zdjęty został alternator i nadal nie widzę za bardzo możliwości odkręcenia osłony i podstawy feralnego filtra oleju. Nie ma dostępu do dwóch gornych śrub mocujących podstawe. O ile od dołu można dwie śruby odkręcić to te górne są pozasłaniane wszystkim co możliwe. Intercooler, alternator, pompa wtryskowa itd. Może ktoś to przerabiał i mogły dać kilka wskazówek?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: S-max
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2019
|
Poddałem się i oddałem do mechanika. Zdemontował cały przód, zdjęte zderzak, lampy, chłodnice, spuszczony czynnik od klimy ,zlany płyn chłodniczy itd. Dopiero teraz jest dostęp, gdyby ktoś próbował sam się za to zabierać to pisze jako informacja. Czekam teraz na wycenę kosztów w całości ale jeśli ktoś się orientuje ile może kosztować taka usługa to bardzo chętnie się dowiem dla porównania ceny. Mechanik twierdzi że za żałość z częściami, płynami, olejem itd 1 a może nawet 2 z przodu będzie.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|