Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sklepy i warsztaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-04-2008, 22:04   #1
diesel-service
ford::amateur

Domyślnie DIESEL-SERVICE Kraków

Prowadzę w Krakowie warsztat DIESEL-SERVICE
Zakres świadczonych usług jest następujący:
- naprawy, regulacje pomp wtryskowych na stole probierczym (pompy Bosch, Lucas, Delphi)
- naprawy i regulacje wtryskiwaczy (tradycyjne, dwusprężynowe)
- naprawy wtryskiwaczy Common Rail Bosch i Delphi
- naprawy pomp wtryskowych Common Rail Bosch i Delphi
- komputerowa diagnostyka silników Diesla
- mechanika silnikowa (demontaż/montaż pomp wtryskowych, wtryskiwaczy, rozrządy, regulacje pomp na samochodzie - dawka, kąt wyprzedzenia wtrysku)
Więcej inforamcji
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Zapraszam

diesel-service jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-04-2008, 09:47   #2
kicaj
ford::professional

Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
Domyślnie Re: DIESEL-SERVICE Kraków

ktos u nich cos robil??
kicaj jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-06-2008, 19:34   #3
Schem

Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994

Ja próbowałem ale gość jest niepoważny...

Chciałem wymienić końcówki wtryskiwaczy.
Zadzwoniłem, zapytałem... gość nie znał cen... miał sprawdzić i miałem dzwonić na drugi dzień.
Zadzwoniłem. Nie sprawdził.
Ale uparcie namawiał mnie na regenerację pompy "bo w focusach padają".
Ja nie chciałem robić pompy, tylko końcówki wtrysków.

Stanęło na tym, że podjadę, zrobimy test na kompie i jak nie wyjdzie pompa (test pan zaproponował za darmo) to zrobimy końcówki.
Zgodnie z umową przyjechałem.
Ale pan sobie zapomniał, ze był umówiony ze mną i "dzisiaj nie dam rady, bo mam dużo roboty"

Dałem mu drugą szansę, zapisał w zeszycie i umówiliśmy się na dzisiaj.
Przyjeżdżam, faceta nie ma, warsztat zamknięty...

Dzwonię po raz kolejny...
"Musiałem jechać po części i jestem na drugim końcu Krakowa"
Ani przepraszam ani pocałuj mnie w d....ę

Więc, Panie i Panowie... szkoda waszej kasy na telefony i paliwo.
Gość jest zwykłym naciągaczem a jak widzi, ze ktoś wie po co przyjechał, to leci w kulki i umawia się a nie wywiązuje.
Szczęście, ze nie dałem mu auta, bo pewnie bym go odebrał dopiero po interwencji Turbo Kamery :fcp20

Fordy otaczają mnie
Schem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2008, 22:56   #4
diesel-service
ford::amateur

Cytat:
Napisał Schem
Ja próbowałem ale gość jest niepoważny...

Chciałem wymienić końcówki wtryskiwaczy.
Zadzwoniłem, zapytałem... gość nie znał cen... miał sprawdzić i miałem dzwonić na drugi dzień.
Zadzwoniłem. Nie sprawdził.
Ale uparcie namawiał mnie na regenerację pompy "bo w focusach padają".
Ja nie chciałem robić pompy, tylko końcówki wtrysków.

Stanęło na tym, że podjadę, zrobimy test na kompie i jak nie wyjdzie pompa (test pan zaproponował za darmo) to zrobimy końcówki.
Zgodnie z umową przyjechałem.
Ale pan sobie zapomniał, ze był umówiony ze mną i "dzisiaj nie dam rady, bo mam dużo roboty"

Dałem mu drugą szansę, zapisał w zeszycie i umówiliśmy się na dzisiaj.
Przyjeżdżam, faceta nie ma, warsztat zamknięty...

Dzwonię po raz kolejny...
"Musiałem jechać po części i jestem na drugim końcu Krakowa"
Ani przepraszam ani pocałuj mnie w d....ę

Więc, Panie i Panowie... szkoda waszej kasy na telefony i paliwo.
Gość jest zwykłym naciągaczem a jak widzi, ze ktoś wie po co przyjechał, to leci w kulki i umawia się a nie wywiązuje.
Szczęście, ze nie dałem mu auta, bo pewnie bym go odebrał dopiero po interwencji Turbo Kamery :fcp20
Prawdą jest to, że mimo umówionego terminu nie znalazłem dla tego Pana czasu. Wynika to z bardzo dużej ilości zleceń jakie ostatnio mam. Niestety nie zanotowałem nr telefonu tego klienta, dlatego nie został wcześniej poinformowany o braku czasu na wykonanie dla niego usługi.
Kłamstwem jest to, że usilnie namawiałem tego Pana na remont pompy.
Z dobrej woli zaproponowałem wykonanie (za darmo) diagnostyki PSG-5 sterownika pompy i sterownika pojazdu OBD w celu dokładnego ustalenia przyczyny nieregularnego biegu jałowego. Nie rozumiem gdzie tu jest jakieś naciąganie.
Mam wystarczającą ilość zleceń bez naciągania kogokolwiek na inne niż potrzeba usługi.
Diagnostyka pojazdu, pompy czy wtryskiwaczy jest zawsze wykonywana w obecności klienta przed przyjęciem zlecenia naprawy. A o jakości wykonywanych usług świadczy brak reklamacji i zadowolenie klientów.
Rozumiem tego Pana, że czuje się zdenerwowany za to, że mimo umówionego terminu nie znalazłem dla niego czasu, ale nie upoważnia go to do pisania kłamstw.
Pozdrawaim
diesel-service jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-06-2008, 08:42   #5
Schem

Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994

Cytat:
Napisał diesel-service
Prawdą jest to, że mimo umówionego terminu nie znalazłem dla tego Pana czasu
Cytat:
Napisał diesel-service
Niestety nie zanotowałem nr telefonu tego klienta
I o tym właśnie piszę. Świadczy to tylko o Pana stosunku do klienta. I stąd moja opinia o Panu wyrażona na forum.

Pomimo dwukrotnego umawiania, nie znalazł Pan czasu.
Terminy (godzinowe) proponował Pan sam. Mówiłem nawet, że wezmę urlop jeśli będzie trzeba.

Pomijam fakt, że dzwoniłem do Pana z komórki na komórkę i wystarczyło przejrzeć spis odebranych połączeń i porównać je z godziną naszej rozmowy. Nawet jak ma Pan co chwilę telefony, to jest szansa znaleźć.
Nawet jak się nie zapisało.
Tylko trzeba wpaść na pomysł i do klienta zadzwonić a nie mieć klienta gdzieś.
Komuna już upadła i nie mam zamiaru dzwonić do Pana co chwilę i pytać, czy łaskawie znajdzie Pan czas dla takiego biednego żuczka jak ja...
Dam zarobić komuś innemu. Prawa rynku są proste.

Cytat:
Napisał diesel-service
Rozumiem tego Pana, że czuje się zdenerwowany za to, że mimo umówionego terminu nie znalazłem dla niego czasu, ale nie upoważnia go to do pisania kłamstw.
Ani jedno moje słowo nie jest kłamstwem. Wiem, że najlepszą obroną jest atak ale darował by Pan sobie...
Podczas dwóch rozmów telefonicznych i rozmowy osobistej, czyli trzykrotnie, usilnie namawiał mnie Pan na naprawę pompy. Powiedział Pan nawet, że nigdy końcówek wtrysków w focusie nie robił.
Ale słyszał Pan, że pompy padają.

I to był jedyny powód, dla którego zaproponował Pan darmową diagnostykę (o czym już napisałem)

To też kłamstwa? Nie brał Pan pompy leżącej na stole do ręki, żeby pokazać co się psuje i co by Pan chętnie naprawił?

To nie ameryka ale i tak proponuje uważać na słowa i zająć się tą ogromną ilością zleceń.
Bo jak się jest w sądzie, to zlecenia uciekają.

Powtarzam, że ten pan olewa klientów, nie dotrzymuje terminów i szkoda do niego jechać.
Proszę sprawdzić inne posty tego pana, na przykład ten, w którym pyta, gdzie jest warsztat z komputerem do Mondeo TDCi, bo, cytuję:
Cytat:
Potrzebuję wykasować błąd od spalania stukowego w mondeo TDCI i wykasować adaptację wtryskiwaczy
Pomogę Panu.
Komputer do Forda nazywa się np. WDS i mają go porządne warsztaty oraz ASO, które jest od Pana rzut beretem.

Cytat:
Napisał diesel-service
A o jakości wykonywanych usług świadczy brak reklamacji i zadowolenie klientów.
Oczywiście :fcp26
Właściciel Mondeo też był zadowolony?

Życzę Panu, żeby szybko zakończył Pan swoją działalność dla dobra właścicieli samochodów z silnikiem diesla.
Źle Pan trafił, bo ja akurat partactwa, olewactwa i niekompetencji nie znoszę i tępię...

pozdrawiam

Fordy otaczają mnie
Schem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-07-2008, 19:53   #6
nider12
ford::average

no i co na to diesel-serwis???? Bo z tego wynika że trzeba mieć tupet żeby jeszcze się reklamować na forum, a nie mam prawa wątpić w słowa Schema.
Stary 24-12-2008, 11:08   #7
lotnik11
ford::average

Model: Ford Focus 3D
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2002

Jeśli mogę coś dorzucić od siebie to z przykrością musze stwierdzić, że w innych miastach też są podobni naciągacze i niby fachowcy.
Może tak zle nie można ich oceniać ale we Wrocławiu firma CAROS prezentuje podobny poziom usług jak ten pan servis ... coś tam.
lotnik11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania