![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-03-2008
Model: Galaxy
Silnik: 2,0 115KM benzyna+gaz
Rocznik: 1996
|
witam,
mam problem, podczas dodawania gazu przy ruszaniu silnik najpierw sie dusi tzn spadają obroty o około 100obr/min i dopiero później sie "zbiera" na obroty, praca silnika tylko na benzynie, silnik 2,0 115km 1996r co z tym mogę zrobić? proszę o pomoc. dziękuje. Ostatnio edytowane przez deku ; 08-03-2016 o 11:25 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
koledzy pomocy... dalej problem z obrotami, tym razem zauważam to na zimnym silniku,
dziś rano gdy samochód stał dłuższy czas było jeszcze gorzej, wciskam gaz (przy ruszaniu z jedynki) a on ani myśli jechać, dusi go i dusi, kilka razy przegazówka i dopiero z wyższych obrotów około 1700 obr/min wystartował. co się mu dzieje :fcp11 :fcp9 za każdą informację dziękuje. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-10-2006
Silnik: 2.0 115 kM
Rocznik: 1998/99
|
king, ja bym zaczął od świec i kabli WN;
|
|
|
#4 |
|
|
odkrecałeś kiedyś świece, to jest chyba niemożliwe, :fcp19
jaki do tego jest klucz |
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: marcin
Model: galaxy mk2
Silnik: 1.9/116
Rocznik: 2005
|
a ja bym zaczął od przepływomierza ( wyciągnij wtyczke i zobaczysz czy coś się zmieni) jak sie nic nie zmieni to sprawdz jeszcze sonde
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 06-04-2008
Model: GALAXY MK2
Silnik: TDI
Rocznik: 2002
|
Witam mam podobny problem i się zastanawiam że to chyba nie świece i przewody bo jak miałem kiedyś z nimi problem to występowało to nie zależnie czy zimny czy ciepły silnik to przerywał i się dławił, teraz przynajmniej u mnie są tylko takie objawy na zimnym silniku a jak ciepły to jest wszystko ok nie zależnie czy na ben. czy lpg.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
[ wyciągnij wtyczke i zobaczysz czy coś się zmieni jak sie nic nie zmieni...]
co się ma dziać jak odłącze wtyczke [to sprawdz jeszcze sonde] jak sprawdzić sondę, nigdy tego nie robiłem. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
![]() Zarejestrowany: 11-10-2006
Silnik: 2.0 115 kM
Rocznik: 1998/99
|
Cytat:
Możesz też wymienić filtr paliwa (pod spodem auta za zbiornikiem paliwa), koszt niewielki, ale przy dużych przebiegach jeśli nie był wymieniany, to na pewno się przyda; A zawór EGR (recyrkulacji spalin) - może on coś nie teges ? No gdybać można wiele.
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: marcin
Model: galaxy mk2
Silnik: 1.9/116
Rocznik: 2005
|
jeżeli padł ci przepływomierz to po wyciągnięciu wtyczki silnik powinien przestać się dławić przy ruszaniu. a jeżeli chodzi o sonde to jedz na komputer lub do jakiegoś elektryka który ma przyżąd do sprawdzania sondy
|
|
|
#10 |
|
|
witam, wczoraj dłubałem przy wozie, rezultaty:
- świece zapłonowe, da się odkręcić tak jak pisał kolega Pagop, należy zdjąć osłonę z przewodami WN klucz 16mm do świec i długa przedłużka około 20cm - wynik świece wyglądały dobrze odstęp między elektrodami ok. - gdzieś na forum czytalem o pompie powietrza, jak jest nieszczelny zawór spaliny dostają sie do dolotu, u mnie jest ok. - tu niestety nie ma przyczyny dławienia się (dołączyłem kilka fotek z pracy) - odłączyłem kostkę od przepływomierza, rezultat jak sie dławił tak się dławi dalej. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|