![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-04-2008
Model: transit
Silnik: 2,5D
Rocznik: 2000
|
Cześć, jestem tu nowy wiec niezdziwcie sie jak moje pytania bedą śmieszne:
Transita 2,5D 2000r 15000km mam od wczoraj. 1. co to jest za użądzenie przykręcone z tyłu alternatora wychodzi z niego rurka. 2.Czy kontrolka podgrzewania silnika powinna świecić się za każdym razem po przekręceniu kluczyka czy jest to zależne od temperatury zewnętrznej,bo u mnie żarówka jest dobra ,temperatura na dworze +6C silnik odpala od 1 strzału a kontrolka ani razu się nie zaświeciła. 3 Jak jest rozwiązany centralny zamek w dzwiach przesuwnych(chodzi o przewody) bo chcę założyć centralny i może ktoś z kolegów ma na to patent. 4. Na fotce jest mój transit czy może mi ktoś odpowiedzieć czy to jest (krótki,długi wysoki czy niski) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-04-2006
|
krótki średnia wysokość. To za alternatorem to albo regulator napięcia albo przeciw zakłucacz. Tak mi się wydaję. pzdr
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-04-2006
|
To nie kontrolka silnika tylko świecy żarowej która wyświetla się chyba poniżej -5'C. transity na ogół zapalają od jednego strzała. Miałem takiego tylko z 92 roku i przejechałem nim ponad 500 000 tys km . to jak masz jakies pytania to wal
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 02-06-2006
Model: był Transit jest Focus
Silnik: 1.0 ecoboost 147KM by heko
Rocznik: 2012
|
Cytat:
najlepszy słuszny patent i zero problemów z kablami to montaż czegoś takiego : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] polecam
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-02-2007
Model: Transit Tourneo
Silnik: 2,5 TD
Rocznik: 1996
|
Witam jeżeli chodzi o urządzenie za alternatorem to jest pompa wacum która robi podciśnienie do hamulca a centralny w drzwiach odsuwanych jest podłączany w górnym prawym rogu jest przycisk taki jak kolega Kuczis pokazał tylko u mnie są trzy bolce wciskane pozdrawiam .
|
|
|
#6 |
|
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. To urządzonko za alternatorem to jest chyba ta pompa
Dziękuję kuczis za link już z niego korzystam. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-12-2006
Model: Ś. P. Transit 100
Silnik: 2,5 D
Rocznik: *1992 / +2011
|
Cytat:
2. Kontrolka świeci tylko podczas pracy płomieniówki - to znaczy wtedy, gdy sterownik załączy. A przy + 6 Celsjuszach na pewno nie załączy. 3. nie wiem 4. Już sprawdzam - granatowy !!! :fcp2 :fcp2 :fcp2 4a. krótki, raz podwyższony
|
|
|
|
#8 | |
|
![]() Zarejestrowany: 11-11-2007
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 | ||
|
|
Cytat:
Tak kolego to dziewica woził dzieci niepełnosprawne w Sochaczewie. kupiony w Polsce w salonie przez urząd miasta Sochaczew, wszystko udokumentowane i sprawdzone. Jedynie stał pod chmurką i korozja go zżera przód błotniki ale technicznie autko, nic do zarzucenia. :fcp29 Lecz w maju dostaje nowe błotniki,reperaturki ,nadkola,i lakier |
||
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|