![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-03-2008
|
jak w temacie:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. coz to za magiczne urzadzenie? znajduje sie przy bagnecie, pzr raczce, wychodzi z niego stalowa linka ktora mi sie urwala, probowalem jakos to polaczyc ale srednio mi wyszlo. czy ma to wplyw na prace silnika itp. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jakiego typu to jest pompa wtryskowa? nie umie tego rozkminic. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a tak wyglada moj silnik, 2,5D na wtrysku. Transit rocznik 1994 pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Na mój gust to jest przyśpieszacz zapłonu czy coś w tym stylu zwiększa dawkę paliwa przy odpalaniu silnika zimnego ale może się mylę a co do pompy to chyba lucas
|
|
|
|
#3 | |
|
![]() Zarejestrowany: 25-03-2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-12-2006
Model: Ś. P. Transit 100
Silnik: 2,5 D
Rocznik: *1992 / +2011
|
Pompa wtryskowa BOSCH
Urządzenie przyspieszające kąt wtrysku zimnego silnika - jednocześnie dźwignią lekko podpiera "gaz" nieco zwiększając obroty. Możesz mieć kłopoty z uruchomieniem zimnego na mrozie jeśli nie masz świecy płomieniowej - RACZEJ NIE MASZ - bi ta sama puszka sterownika (koło akumulatora) steruje albo płomieniówką albo przyspieszaczem. U mnie ustrojstwo straciło przewodność (to mosiężne gdzie kabelek wchodzi) i zrobiłem patent jak w jeszcze starszych modelach: zastosowałem ręczne (z kabiny) naciąganie dźwigni przyspieszacza na rozruch i jeszcze chwilę...kiedy JA każę !!! Materiał: stara linka i pancerz od sprzęgła scorpiona - końce pasują pod gwint M-12 i dlugość OK. Dla wprawnego 4 godzinki pracy i gotowe na wieki. :fcp1
|
|
|
#5 |
|
|
Dalsze fotki w sprawie.
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
Powyżej +5 Celsjuszów bez przyspieszacza odpala. Poniżej może nie chcieć. Co do pracy silnika: dźwignia swobodna nic nie podpiera wewnątrz pompy i nie zmienia parametrów wtrysku. A. Zapomniałem: wkręt "A" powinien być tak ustawiony, by dźwignia przyspieszacza w pozycji "start" podpierała ten wkręt (dźwignię "gazu") ok. 3 mm. Na fotce "zimny silnik" wkręt "A" jeszcze nie ustawiony.
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-10-2006
Model: transit/mondeo/focus/kuga
Silnik: 2,5TD/1,8/1,6/1,5
Rocznik: 1992/1997/2007/2017
|
No, Ziemek widzę, że ten Twój ,,mały czołg,, ma sporo fajnych patentów... Zaczynam żałować, że sprzedałem tranzolka. Z drugiej strony ktoś kto kupi od Ciebie kiedyś ten samochód będzie miał problem z połapaniem się z dodatkowymi guziczkami, wajchami i resztą dodatkowego wyposażenia. Ale zdaję sobie sprawę z tego, że autko ma u Ciebie dożywocie więc jestem spokojny... he he he pozdrawiam
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|