![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-11-2009
Model: Scorpio MKl Ghia , Alfa Romeo 1.9jtd sportwagon 02'
Silnik: 2.0i DOHC
Rocznik: 1990
|
Witam mam problem z zapchana nagrzewnica w scorupie 90r . Kupilem juz nowa ale nie wiem zabardzo jak sie dostac do starej zeby ja wymienic . Jesli ktos to juz robil prosiłbym o jakies wskazówki itp . Pozdro
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-07-2009
Model: Scorpio
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 1995
|
Podobno trzeba kokpit zdejmowac.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: Fiesta ST
Silnik: 2.0
Rocznik: "12
|
trzeba trzeba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale w jedynce to żaden problem
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-11-2009
Model: Scorpio MKl Ghia , Alfa Romeo 1.9jtd sportwagon 02'
Silnik: 2.0i DOHC
|
aha czyli caly kokpit zdjac i juz bedzie mozna sie do niej dostac? ja za to bral sie raczej nie bede bo duzo pracy a czas mam tylko po godz 17 (jest ciemno juz i lipa z taka robota w niedostatecznie oswietlonym garazu) dam to mechanikowi ale musze wiedziec za co mu zaplace co by mnie nie skasowal jak ostatnio za wymiane lozyska na mcphersonie - 120zl
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-10-2009
Model: Scropio MK1 sedan/limuzyna Ghia
Silnik: 2.9 V6
|
ja wymienialem meczylem sie 7 godzin nad nia sciagasz gorny panel potem srodkowy tam gdzie masz lewarki i dolny, jak sciagniesz dolny panel to musisz dysze posciagac od nadmuchow i 2 sruby wykrecic od nagrzewnicy i wytargac ja sila aha i przed wlazeniem nie zapomnij nowej nagrzewnicy wyczyscic w bezynce zeby ci potem nie ****lo olejem ja tego nie zrobilem i przez tydzien mnie glowa napieprzala od smrodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak bedziesz mial jakis klopot to mow bo juz to robilem i to calkiem niedawno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
aa jak bedziesz komus dawal o posprawdzaj oslonke co masz kolo licznikow czy ci nie polamal bo to jest bardzo kruche Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
w mk1 nie trzeba zdejmować kokpitu - starczy sam dół od strony pasażera.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-09-2004
Model: E38
Silnik: 2,8 24v
Rocznik: 97 Shadow Line
|
w mk1 to dwie godziny roboty i po sprawie
gory nie ruszasz tylko zdejmujesz dol dechy,podlokcia nie trzeba zdejmowac odkrecasz dwie srubu z puchy nagrzewwnicy,przekrzywiasz i od strony pasazera wyciagasz.Nie zapomniej odkrecic w komorze silnika takiego jajka na scianie grodziowej i sciagnac wezy. Wkladasz nowa nagrzewnice,i skrecasz wszystko nawet nie zlewasz plynu,tylko go uzupelnisz a jak ma mechanik robic i chce 120 zl to mu daj za 100 w mk1 moge wymienic jak przyjedziesz do katowic hehehe |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
ciekawe bo nie moglem dolu sciagnac jak gora nie zeszlaa ona jest tam na scisk wlozona to troche roboty z tym jest nawet trzeba rozebrac podlokietnik ten kolo lewarkow
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-09-2004
Model: E38
Silnik: 2,8 24v
Rocznik: 97 Shadow Line
|
nie trzeba,robisz tak jak napisalem
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
moj drogi u mnie trzeba bylo sciagnac podlokietnik poniewaz tam byly 4 sroby mocujace dolny panel a zeby nagrzewnice wyciagnac trzeba bylo cofnac taka wielka puche co rozdziela powietrze na dysze a zeby je sciagnac trzeba odkrecic gorny panel nagrzewnica mi ledwo co wyszla z tych dzior. ale udalo mi sie po wielkich meczarniach. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|