![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-06-2009
Model: Galaxy
Silnik: 2,3
Rocznik: 2000
|
Miałem mała stłuczkę, nic wielkiego, zdarzak i maska wymieniana, ale z tego powodu samochód stał 2 tygodnie nie odpalany, gdy go dziś zapaliłem na początku gasł potem na luzie pieknie chodził, jednak gdy zaczołem nim jechać to po kilku metrach auto nie raagowało na pedął gazu. Ja wciskam gaz a obroty spadają, za chwile podskoczyły do 3 tyś ujechał 10 metrów i znowu, musiałem nim p[rzejechac 2 km w tym czasie tex go strasnzie szarpało i jakies strzały było słychać
Miał tos może taki przypadek??? Pilnie potrzebuje odpowiedzi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 23-09-2008
Model: Fiesta
Silnik: 1.6 Duratec Ti-VCT
Rocznik: 2012
|
Otwoz maske zapal auto i sprawdz czy nie ida bable powietrza w przewodzie z paliwem.
Mogl sie zapowietrzyc. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-10-2009
Model: Sharan Carat
Silnik: Różowy autobus VR6 + LPG
Rocznik: 1996
|
A masz tam wstawiony gaz?? Bo objawy by pasowały do gazu a tutaj możliwości może być masa.
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-06-2009
Model: Galaxy
Silnik: 2,3
Rocznik: 2000
|
Dowiedziałem, że że to może byc padnięty przepływomierz. Dziś sie okaże
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Potwierdzam - może to być przepływka.Miałem podobne szarpanie w MK1 2.0 i to była jej wina.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|