|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
25-03-2024, 06:57 | #11 |
ford::average
Imię: Rafał
Model: Fusion
Silnik: 1.4 16v
Rocznik: 2005
|
Odp: Woda pod stopami kierowcy.
Niestety problem powrócił, tym razem nie jest to uszczelka , przelotka linki otwierania maski, bo została porządnie zalepiona uszczelniaczem dekarskim.
Nie mam już siły, wcześniej miałem Golfa z szyberdachem, i cały czas był problem z przeciekami na podsufitkę, to teraz zalana podłoga. Jak zlokalizować ten przeciek, ściągać deskę rozdzielczą, którędy to może jeszcze ciec? Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka |
25-03-2024, 15:08 | #12 | |
ford::professional
Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Prościej niż ściągać deskę, łatwiej jest obejrzeć gródź od strony silnika, może nie łatwiej, ale mniej demolki. Możesz mieć nieszczelne łączenie podszybia z nagrzewnicą, zatkany odpływ wody i ta się zbiera i wpływa na filtr kabinowy. Jak jest mokry, to problem znaleziony. Pod podszybiem jest też kilka otworów technicznych na przewody elektryczne z lewej i z prawej strony. Dostęp tam nie jest łatwy. Zdejmujesz wycieraczki, odkręcasz podszybie i wyjmujesz ze szkieletem i silnikiem wycieraczek, potem demontujesz wewnętrzne podszybie (okazja do umycia z wieloletniego brudu) i dopiero widać gumowe peszle na elektrykę. Może też woda się dostawać przez połączenie serwa z pedałem hamulca. Możesz mieć też nieszczelny plastik łączenia maglownicy z kolumną kierowniczą w podłodze. To ostatnie wątpliwe, ale jak już sprawdzać... Albo szyba przednia się rozszczelniła. |
|
25-03-2024, 17:47 | #13 |
ford::expert
Model: Focus, Fusion
Silnik: PNDD + LPG, FXJA + LPG
Rocznik: 2018, 2006
|
Dymiarkę zapuść. To już nie jest yeti, przyzwoity warsztat powinien mieć.
29-04-2024, 18:52 | #14 |
ford::average
Imię: Rafał
Model: Fusion
Silnik: 1.4 16v
Rocznik: 2005
|
Dzisiaj znowu walczyłem z tym przeciekiem, woda na szybę i obserwacja, i nic. W ruch poszedł uszczelniacz dekarski, uszczelniłem co tylko się dało, i gdzie miałem dostęp, wyczyściłem kanały odpływowe , i już miałem wszystko składać do kupy, ale jeszcze coś mnie naszło żeby polać wodą między gródź a lewy kielich, tam gdzie są dwa otwory, i bingo woda momentalnie zaczęła lać się do środka. Prawdopodobnie puściło gdzieś na łączeniu blach, załatałem oba otwory tym uszczelniaczem, tak żeby woda spływała inną drogą, zobaczę czy to pomoże.
Edty: Nie pomogło, woda dalej cieknie, gdy dostaje się do otworu, na łączeniu kielicha z grodzią i podłużnicą, muszę też go zalepić. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Ostatnio edytowane przez kajfux ; 30-04-2024 o 13:44 |