![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2021 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Radzio
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007/2008
|
No i już wszystko jasne. Miałem płatne na rok i akurat niedawno się skończyło, a że nie korzystam zbyt często to nie zauważyłem, że skończyła się licencja. Zainstalowałem teraz wersję demo. Mimo wszystko dzięki za wskazówki.
|
|
|
|
|
|
#2022 |
|
ford::average
Imię: Paweł
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi 143/175KM
Rocznik: 2007
|
A ktoś korzysta z forscan lite na iOS ? Jakiś polecany interfejs bezprzewodowy do tego możecie podlinkować ? Dzięki z góryGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2023 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo
Silnik: 2,0
Rocznik: 2010
|
Witajcie.
Mam kabel ELM327 z przełącznikiem, Forscan wykupiony w pełnej wersji, laptop z postawionym systemem przeznaczony tylko do obsługi Forscan. Po podłączeniu kabelka nie mogę się połączyć z samochodem. Jedyne połączenie następuje przy przełączeniu na DEMO ale wtedy wykrywa moje Mondeo jako Focus 1,8 Zetec (po zdjęciach wnioskuje że chodzi o MK1). Ogólnie dziś siedziałem w samochodzie ponad 2,5 godziny i ustawiałem Forscana na wszelkie możliwe sposoby. Działa tylko tak jak wyżej napisane. Nie wiem co robić z tym fantem. Kabel działa na innym kompie i na innym samochodzie. Niestety nie mam możliwości podpiąć się pod tamtego kompa bo to w innej części kraju. Jeśli macie jakieś pomysły będę wdzięczny. |
|
|
|
|
|
#2024 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Radek
Model: VOLVO V40
Silnik: 1.6EB
Rocznik: 2013
|
Cytat:
PS. Kluczyk w stacyjce oczywiście przekręcony? Sterowniki do kabla zainstalowane? Pokaz zakładkę z ustawieniami połaczenia ale nie w trybie demo...
|
|
|
|
#2025 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#2026 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-03-2010
Model: Ford Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Witam. Jestem nowy i pierwszy raz piszę post. Mam pytanie odnośnie FORScan. Czy prawdą jest, że FORScan nie pokaże mi PIDów „%-go Nagromadzenia Sadzy w DPF” czyli DPF Load i DPF Soot w Mondeo Mk4 2.0 TDCI, Model 2007-2011 czyli przed Liftem silnik DW10. FORScan na Windowsa pobrany ze strony forscan.org, Licencja rozszerzona na razie na 2 m-ce, Kabel vLinker FS. Udało się połączyć przez Laptop i kabel z samochodem i wszystko fajnie ale nie pokazuje tych PIDów nie ma ich w ogóle. Wyczytałem, że Forscan nie pokaże tych PIDów w tym moim Mondeo mk4 2009r dokładnie z tym typem silnika DW10 tylko w nowszych modelach. Czy to prawda? Więc jaka Aplikacja i jaki do tego Interfejs Diagnostyczny będzie dobrze współpracował i pokaże mi „%-we Nagromadzenie Sadzy w DPF” w tym Mondeo Mk4 z silnikiem DW10.
|
|
|
|
|
|
#2027 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
To nie kwestia Forscana, a PCMa
|
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Rocznik: 2008
|
Czyli żaden Ci nie pokaże, masz za to dystans od ostatniego udanego wypalania i ilość nieudanych prób itp tym się musisz posiłkować albo kupić nowsze 2 lata auto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2029 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-03-2010
Model: Ford Mondeo Mk4
Rocznik: 2009
|
Dziękuję koledzy za odpowiedź. I to znaczy, że żadna inna aplikacja typu
DpF Info czy SDPROG nić tu nie da? Ten PCM Moduł Sterowania Zespołem Napędowym w moim Mondku czyli do Liftu do 2011 roku nie pokaże w żadnej aplikacji? |
|
|
|
|
|
#2030 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Pokaże Koledze dowolny program AI - wystarczy mu zadać kryteria, że "ma pokazać" i już się ogląda! "Virtual Reality w wykonaniu Artifical Intelligence" ma moc!
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| mondeo mk4 |
|
|