![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#91 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-05-2011
Model: Focus mk2q
Silnik: 1.6 tdci 90km
Rocznik: 2008
|
Jeszcze jedno pytanie mam,
co w momencie jak check nie wyskakuje na desce ale jak go szczytują jest już błąd egr? Zaślepienie wtedy pomoże jakby wyczyścić i zaślepić i potem wykasować blędy w komputerze Pojechalem dzisiaj się przejechać no i trzymałem go często w obrotach 1800-2000 potem gazowalem i nic się nie działo. Może na razie odpuści i nie bedzie się dławił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Oczywiście zauważyłem większe spalanie i spadek mocy(który znająć życie nie wystąpił) - moja wyobraźnia strasznie działa hehe Ostatnio edytowane przez mua ; 27-06-2011 o 11:49 |
|
|
|
|
|
#92 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
|
Ehhh..pisałem wcześniej - lenistwo :-)
EGR w wersji elektrycznej musi działać, aby nie było błedów. Znaczy się musi bycw miarę sprawny, co nie oznacza, że działa prawidłowo. Jednak jak będzie całkiem zatarty lub odepnie się wtyczke to wywali kontrolkę na deskę i wówczas dopiero wyobraźnia zaczyna działać :-))))
|
|
|
#93 |
|
|
hehe lenistwo to moze jakos nie jest bo autko mam dopiero trochę ponad tydzień więc jeszcze przygody pewnie przede mną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
najgorsze to, ze za 2 tygodnie czeka mnie wyprawa 2500km i chyba przed tym bede musial go zaslepic. Podjade w tygodniu jakos do mechanika i zobaczymy jaka kwote on rzuci za to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#94 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: T
Silnik: Najlepszy
Rocznik: 2016
|
Nawet jak go zaślepisz to wywali kontrolke check engine.
po zaślepieniu musisz udać się do szpeca który programowo wyłączy Egr.
|
|
|
#95 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#96 |
|
|
To powiedzcie mi jedno bo ja cały czas nie rozumiem
Jeżeli nie wyświetla mi nic na desce żadnego checka tylko jak w ASO podłączyli pod komputer to pokazało, że coś zaczyna się dziać z EGR, że raportował o błędzie. Czyli w momencie gdy zaślepię EGR teraz jak nie ma checka na desce to będzie wszystko ok i nie pojawi mi się na desce nic? |
|
|
|
|
|
#97 |
|
|
Nie zczaiłeś widzę, zatem krótko: TAK. Ja tak mam i się wożę :-)
|
|
|
#98 |
|
|
to teraz ostatnie pytanie znacie jakiegos mechanika ktory zrobi to za rozsadne pieniadze i dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)? chyba ze ktos z was jest wstanie pomoc za oplata
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: T
Silnik: Najlepszy
Rocznik: 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
#100 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: FOCUS KOMBI MK2
Silnik: 1.6 TDCI
|
witam,podepnę się pod temat,ponieważ mam też problem z zaworem EGR.Otóż mam silnik 1.6TDCI 90KM 05r.na desce świeci się kontrolka silnika,po podpięciu do kompa pokazało problem z zaworem egr .Mechanik powiedział mi że zawór chodzi ale nie w pełnym zakrasie.Moje pytanie takie,czy mogę zaślepić ten zawór i co dalej,czy trzeba też wyłączyć go programowo?i czy nie będzie jakichś innych przykrych konsekwencji jego zaślepienia
|
|
|
|
![]() |
|
|
|