![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#91 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-06-2015
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2012
|
Bateria mierzona miernikiem i jest ok. Zobaczę wieczorem jaki jest moduł i dam znać.
Bump: Edit; Mam taki moduł http://fotowrzut.pl/5HV345KFX4 Centralny działa tylko z klucza. |
|
|
|
|
|
#92 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Focus MK1 Sedan
Silnik: 1.6L Zetec-S
Rocznik: 2002
|
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
|
Czyli Reasumując :
1. Wymienię tylko moduł i będę miał sterowanie z pilota ? 2. Jaki moduł wtedy kupić ? 2. Kluczyk posiadam tylko jeden ( to jest serwisowy ? ) pilot od czego ? dokładany jakiś ? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tutaj zdjęcie klucza i pilota. 3. Czy wystarczy wymienić moduł i ten pilot też go obsłuży ? 4. Musze kupić taki pilot razem z kluczem ? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#94 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-09-2016
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8 TDCI 115km
Rocznik: 2002
|
Kupujesz moduł i kluczyk z grotem. Jak podepniesz to musisz dopisać kluczyk do immobilisera. Z reguły kluczyk z wycięciem grota + zaprogramowanie to jakieś 300 PLN
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
|
Nie wystarczy ,że wymienie sam moduł komfortu, dokupię pilota i zaprogramuje go i będzie wszystko działać ? a kluczyk zostawiam stary.
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: C-max/Galaxy/Mondeo/S-max
Silnik: 1.8TDCI/1,9TDI/2.0TDCI/1.8TDCI
Rocznik: 2006 / 2001 / 2005/2006
|
A jak twoim kluczykiem będziesz klikał otwarcie drzwi?? Ten pilot co masz tego nie obsłuży. Ja w jednym fokusie zostawiłem taki kluczyk jak ty masz, dołożyłem moduł z kluczykiem z pilotem ale obciąłem grot i używam jako pilota, tylko nic nie musiałem programować bo moduł i kluczyk były z tego samego auta.
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
|
J@colo - jeżeli kupuje moduł + kluczyk z pilotem do tego to musze zaprogramować ten nowy klucz i będę mógł z niego też odpalać auto ?
Czy wystarczy ,że zaprogramuje sobie sam pilot a zostawie stary kluczyk ? Rozumiem ,że jak zmieniam moduł to moim aktualnym kluczykiem po zmianie modułu już auta nie odpalę ? Mam moduł i kluczyk + pilot za 100 pln pytanie czy dam radę sam to zaprogramować tak jak mówi to instrukcja wejścia w tryb serwisowy ( 4 razy przekrecić z pozycji 1 na 2 kluczyk ) czy trzeba to robić przez komputer ? |
|
|
|
|
|
#98 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jan
Model: mk1
Silnik: 1,6
Rocznik: 1999
|
witam kolegow, proszę o pomoc, gdzie mogę znaleźć ten ukryty bezpiecznik centralnego zamka mk1 99r
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jan
Model: mk1
Silnik: 1,6
Rocznik: 1999
|
witam kolegow, proszę o pomoc, gdzie mogę znaleźć ten ukryty bezpiecznik centralnego zamka focus
mk1 99r |
|
|
|
|
|
#100 |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2018
|
Znajduje się z tyłu listwy bezpieczników pod kierownicą, jest tam półka w której jest pokrywa listwy bezpieczników.
Najlepiej zdemontować dolną część plastików pod kierownicą, zdemontować całą listwę bezpieczników i z tyłu tej listwy w gąszczu przewodów jest ten bezpiecznik. Na necie znajdziesz fotki jak to wygląda. |
|
|
|
![]() |
|
|
|